HTC One max премина сертификацията от FCC

0
57

Всяко съвременно мобилно устройство съдържа в себе си множество приемници и антени, а следователно изисква и оценка за безопасност. В света съществуват няколко ключови организации, проверяващи таблетите или смартфоните дали съответстват на изискванията за допустимите нива на излъчвана радиация. Например, в САЩ за наблюдението на тези норми отговаря Федералната комисия по комуникациите (FCC), която съвсем наскоро е тествала дългоочаквания супер-смартфон HTC One max.


На официалния сайт на Федералната комисия по комуникациите се появиха няколко документа, доказващи успешното преминаване на всички тестови устройства с кодов номер NM80P3P510. Версията на софтуера, който е с индекса T6UL, съвпада с този в HTC One max, а съдейки по UL, тестовете е преминала LTE-версията на предстоящия смартфон, което се потвърждава и от стойността на SAR (показател, който определя ефекта от емисиите на телефона върху човека) за LTE band 7 в една от финалните таблици. Между другото, именно този честотен диапазон се използва за предоставяне на 4G услугите от най-големите доставчици.


В края на миналия месец, тестовете за съответствие с китайските нормите на излъчваните емисии премина и версията на HTC One max за China Mobile. Тази активност потвърждава предстоящото пускане на устройството, което ще се проведе на 15 или 17 октомври, ако се окажат верни слуховете.А за разлика от основните си конкуренти, тайванците нямат намерение  да правят от One max таблетфон с богати възможности за въвеждане на съдържание чрез цифрово перо или стилус.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за