HTC Radar и HTC Titan – нови смартфони с обновената ОС Windows Phone Mango

6
25

Колекцията от смартфони на компанията HTC стана по-богата с още два модела. Тайванският гуру в областта на мобилните технологии представи на обществеността смартфоните HTC Radar и HTC Titan. Тези устройства са базирани на софтуерната платформа Windows Phone Mango и станаха един страхотен подарък за феновете на HTC в началото на есента. Вярно е, че на пазара, моделите ще се появят едва през октомври месец, когато най-съзнателните потребители ще започнат да търсят IT-сувенири за Деня на Благодарността и зимните празници.

Смартфонът HTC Radar има физически размери от 120.5х61.5х10.9 мм и тежи 137 грама, но въпреки това, той разполага с 3.8-инчов сензорен екран с резолюция 800 х 480 пиксела. Бързодействието на устройството се осигурява от производителен едноядрен процесор с тактова честота от 1 GHz и графичен чип Adreno 205, а капацитетът на RAM паметта в HTC Radar е 512 MB.

Смартфонът HTC Radar разполага с вградена флаш-памет, чийто капацитет е 8 GB, а безжичната комуникация се осъществява посредством модулите WiFi 802.11 b/g/n и Bluetooth 2.1, а също така са налице, един GPS-модул, датчик за осветеност и акумулаторна батерия с капацитет от 1520 мАч. Моделът има две камери: 5-мегапикселова с LED-светкавица и възможност за запис на видео във формат 720p и предна VGA-камера за провеждането на видео-разговори.

Смартфонът HTC Titan и неговите характеристики са такива. Устройството е с размери 70,7 х 131,5 х 9,9 мм и тегло от 160 грама. Моделът се характеризира с по-големия си дисплей от този на „Radar“. Сензорният 4.7-инчов дисплей с резолюция 800 х 480 пиксела е много по-удобен за използване, поради повишеното му качество на изображението и увеличения диагонал.

Най-важният компонент в хардуерната част на HTC Titan е неговият процесор с тактова честота 1,5 GHz, обемът на оперативната памет съответства на около 512 MB, а интегрираната флаш-памет е с капацитет 16 GB. На задния панел се наблюдава присъствието на 8-мегапикселова камера с двойна LED светкавица с възможност за запис на видео във формат 720p. За видео разговори, производителят е предоставил предна 1,3 Mpx камера, а освен това присъстват и модулите GPS, WiFi и Bluetooth 2.1. Капацитетът на акумулаторната батерия в случая е 1600 мАч.

Стойностите на HTC Radar и HTC Titan в момента не са обявени.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
extext
extext

Тези квадрати като ги видя и ми се драйфа, MS защо си мислят че този интерфейс е модерен не мога да си отговоря, и новата версия на Маркета я направиха с тия квадрати и правоъгълници. Някой може ли да ми отговори каква е тази мания ? – аз не мога да я разбера.

angelovarna
angelovarna

Нямам търпение да излезе ъпдейта (Манго) за да си дойде всичко на мястото. Взех си телефон с WP7 точно заради тези „квадрати“. Чрез тях информацията се поднася много ефективно и можеш да видиш това, което те интересува бързо и лесно. Не се копира директно от iOS (както се прави при Андроид), за което шапка им свалям на Майкрософт.

muteman
muteman

Ще си дойде всичко на мястото когато Гугъл купи Майкрософт и го взриви :clap:

Творението на RIM увеличава дистанцията си от второто място, но на този етап няма опасност да изпадне на четвърта позиция, защото там стои Windows Phone със скромните 5.7%. Операционната система на Microsoft през април имаше дял от 6.7%, но към момента не успява да спре срива.

myside
myside

Ти чуваш ли се? „…когато Гугъл купи Майкрософт…“ xDDDDDDDD

sliderum
sliderum

Що бе, какъв е проблема? Гугъл има капитализация от около 200 000 000 000 долара. Майкрософт също. Въпрос е на преговори и на това кои активи са по-ценни за инвеститорите. Впрочем кешовата стойност на сделката, ще е доста по-ниска от теоретичната цена на база цена на акциите. Така че зависи с колко кеш пари разполагат в Гугъл.

muteman
muteman

Въпросе е с каква бомба ще го взриви. Едноядрена или Двуядрена :gift: