Когато смартфоните Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+ излязоха на пазара, много притежатели на тези телефони изчистиха техния заден панел, който стана прозрачен и всички компоненти на устройството се виждаха добре. Това не стана тенденция, но по всичко личи, че тайванската компания HTC е решила да реализира тази особеност в своя нов флагман – U11 Plus.

Официалният анонс на смартфона HTC U11 Plus наближава, а според тази нова информация, ще се предлагат модели не с два, а с три цвята на корпуса – черен, сив и прозрачен. Изцяло прозрачният заден панел ще даде възможност за разглеждането на всички вътрешности на мобилното устройство без да се налага неговото отваряне и загуба на гаранцията.

Единственият в света телефон, който се продаваше с прозрачен корпус бе LG Fx0, представен през 2014 година. Оттогава производителите не се решават на подобни експерименти и е трудно да се прогнозира, каква ще е реакцията на потребителите и дали моделът с прозрачен корпус ще бъде харесван и търсен.

Информацията за прозрачния U11 Plus дойде от самата HTC, която публикува тийзърно изображение с прозрачен заден панел, под който се виждат всички компоненти. Напълно е възможно новият флагман на HTC да създаде нов моден тренд и всички производители да започнат да предлагат подобни модели.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Тодор
Тодор

имам Xperia Z2 и с времето и той стана прозрачен, предполагам това се случва и с всички стъклени Z-ки, така, че Сони пак са първи 🙂

Edin Reptil
Edin Reptil

Nexus4 имаше ограничено издание с прозрачен заден панел и 3GB Ram,