Наскоро анонсирания Huawei P20 Pro предизвика много шум, предлагайки няколко уникални за пазара особености: тройна камера, призната за много по-добра за правене на снимки в условия на слаба осветеност и Twilight разцветката. Тези дни се проведе Huawei Analyst Summit, където лидерите на компанията са говорили с журналисти и са разказали много интересни неща.

По-специално е станало ясно, че самия цвят Twilight може и да не се появи на пазара, тъй като много от екипите я считали за твърде предизвикателна и искали да я заменят с простия лилав оттенък. Въпреки това, Huawei, според нейния заместник-председател, се стреми да бъде по-малко консервативна в своите възгледи и се опитва повече да експериментира.

Любопитното е това, че един от уроците за Huawei стана екранът с прорез. В разговор с журналисти е станало известно, че Huawei е замисляла тази идея от 3-4 години, но се е оказала твърде нерешителна, мислейки, че потребителите няма да приемат такова оформление. Както е обяснено и от представителите на бранда, в Китай обичат симетрията, а „прорезът“ в някаква степен нарушава това.

Впрочем Apple показа, че идеята работи и на Huawei им е останало само да си поръсят главата с пепел поради една пропусната възможност да зададат тренда. Очевидно, именно този опит се превърна в определящ още за търсенето на тройната камера в Р20 Pro.

Принципът й на работа вече сме го разглеждали, а в перспектива подобни решения ще се появят и при другите производители (в това число и Apple). Относно самата Huawei, по уверение на един от нейните мениджъри, ще продължи да експериментира и да бъде по-отворена за смели решения.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари