Наскоро анонсирания Huawei P20 Pro предизвика много шум, предлагайки няколко уникални за пазара особености: тройна камера, призната за много по-добра за правене на снимки в условия на слаба осветеност и Twilight разцветката. Тези дни се проведе Huawei Analyst Summit, където лидерите на компанията са говорили с журналисти и са разказали много интересни неща.

По-специално е станало ясно, че самия цвят Twilight може и да не се появи на пазара, тъй като много от екипите я считали за твърде предизвикателна и искали да я заменят с простия лилав оттенък. Въпреки това, Huawei, според нейния заместник-председател, се стреми да бъде по-малко консервативна в своите възгледи и се опитва повече да експериментира.

Любопитното е това, че един от уроците за Huawei стана екранът с прорез. В разговор с журналисти е станало известно, че Huawei е замисляла тази идея от 3-4 години, но се е оказала твърде нерешителна, мислейки, че потребителите няма да приемат такова оформление. Както е обяснено и от представителите на бранда, в Китай обичат симетрията, а „прорезът“ в някаква степен нарушава това.

Впрочем Apple показа, че идеята работи и на Huawei им е останало само да си поръсят главата с пепел поради една пропусната възможност да зададат тренда. Очевидно, именно този опит се превърна в определящ още за търсенето на тройната камера в Р20 Pro.

Принципът й на работа вече сме го разглеждали, а в перспектива подобни решения ще се появят и при другите производители (в това число и Apple). Относно самата Huawei, по уверение на един от нейните мениджъри, ще продължи да експериментира и да бъде по-отворена за смели решения.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
СссссЕмуйико Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Емуйико
Емуйико

Факт е, че ако това беше предложено преди три години от хуавей, пак нямаше да е тренд, докато не го предложи епъл.

Ссссс
Ссссс

Мечти мечти на отхапани ябълки 😉