Huawei започва замяната на онлайн услугите на Google

8
6422

Huawei както преди е в черния списък на САЩ и изцяло се фокусира върху създаването на платформата Huawei Mobile Services (HMS), която е алтернатива на онлайн услугите Google Mobile Services (GMS). А сега уеб изданието Android Authority съобщи, че китайският технологичен гигант ще съобщи за началото на тази миграция по време на събитието, организирано от Huawei и Honor, което ще се проведе на 24 февруари тази година в Барселона.

Едновременно с това китайските медии съобщават, че Huawei ще представи европейската версия на Honor View 30 именно по време на това събитие. Honor View 30 и View 30 Pro вече излязоха на китайския пазар и сега това ще бъдат първите смартфони на европейския пазар, които ще се продават с Huawei Mobile Services вместо с Google Mobile Services.

Разработването на HMS продължава от доста време. Замяната на онлайн услугите на Google започна в Китай и те работеха в режим на бета тестове. Предполага се, че на предстоящото събитие ще бъде представен смартфона Mate 30 Pro с вече инсталиран HMS пакет за Испания и Индонезия. Извън пределите на Китай почти няма мобилни устройства с HMS и представянето на Honor с онлайн услугите на Huawei ще окаже сериозно влияние на тази платформа.

В HMS пакета са включени услугите Huawei ID, Huawei App Gallery, Huawei Themes, облачно хранилище и още много други. Предстои излизането на алтернативи и за другите по-важни приложения на Google – навигация, разплащания, игри и т.н.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари