Huawei започна производството на смартфони с процесори Snapdragon

1
1183

Отскоро Huawei няма право да поръчва производството на процесорите Kirin, а китайският производител няма производствени мощности за серийно производство на тези чипове. В този ситуация Huawei възнамерява да купува необходимите SoC от MediaTek и Qualcomm, като с втората компания вече са сключени договори за доставката на чиповете Snapdragon 720G, Snapdragon 665, Snapdragon 662 и Snapdragon 460.

Китайските медии съобщиха че Huawei вече е създал смартфон с процесор на Qualcomm, като за първия прототип е избрана SoC Snapdragon 460. Засега няма изображения на това ново устройство, но за сметка на това са известни неговите технически характеристики и на каква цена ще го продава Huawei на вътрешния пазар.

Смартфонът на Huawei, базиран на Snapdragon 460 ще се нарича Chanxiang 20e. Най-вероятно е това име да се използва само в Китай, а за международния пазар да се избере нещо по-благозвучно. Според тази информация, новият телефон ще има HD екран, 128 GB флаш диск, 5000 mAh акумулаторна батерия с 10 W зарядно и пластмасов корпус. Версията с 4 GB ще струва 1199 юана или около $182, а моделът с 6 GB RAM ще има цена 1399 юана или приблизително $213.

Qualcomm получи лиценз, който ѝ дава правото да доставя чипове на Huawei, но без 5G модеми, което автоматично отсява всички SoC за флагмански мобилни устройства. Като се има предвид какви са продажбите на Huawei, очаква се Qualcomm да започне производството на специализирани мощни чипове без интегрирани 5G модеми в тях.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари