Пословичното противопоставяне на Samsung и Apple продължава години. Година след година експертите сравняват продукцията на тези два бранда и броят колко и какви иновации са въведени във всеки нов модел. Най-жестока е борбата в рейтинга за най-много продадени смартфони. Но в тази война, двата противника дадоха шанс на другите производители.

Неотдавна аналитичната компания Canalys публикува статистиките по продажбите на смартфони за второто тримесечие на тази година за Централна и Източна Европа.

През този период са продадени 15,6 милиона смартфона, като почти една трета от тях или 32% заемат мобилните телефони на Samsung.

Малко неочаквано за анализаторите, на второ място излезе Huawei с 1,8 милиона продажби за тримесечието, които са сериозните 12% от целия пазар. Най-популярният смартфон на китайската компания е Huawei P10 Lite. Тройката лидери се допълва от Apple с едва 0,5 милиона устройства за тримесечието, продадени в Европа. Но едновременно с това печалбата на Apple е най-голяма и с излизането на iPhone 8, ситуацията най-вероятно кардинално ще се промени.

Четвъртото място е на китайската компания Xiaomi, а на пета позиция доста неочаквано застана Lenovo. По всичко личи, че смартфоните Moto се харесват в Европа.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари