Изглежда че планът на Huawei да стане най-големият производител на смартфони в света е на път да се осъществи.

Статистиките и най-новите данни на компанията Counterpoint показват, че през месеците юни и юли, Huawei е на второ място в света по брой продадени смартфони в световния рейтинг на най-големите мобилни брандове.

Глобалният анализ на Counterpoint показва, че през месец август китайската корпорация отново демонстрира много високо ниво на продажбите и трендът показва, че и през третия летен месец Huawei ще запази второто място.

Представената графика показва, че пазарните дялове на Huawei и Apple през месец юли са около 12%. След това Huawei уверено изпреварва производителя на iPhone, а Samsung е на първо място с пазарен дял от 20%.

Декември месец 2016 година Huawei каза, че е изпреварил Apple в продажбите, но за пръв път голяма аналитична компания поставя Huawei пред Apple в своите анализи и статистики.

Да не забравяме, че Apple съвсем скоро ще представи своя нов iPhone, което се очаква да доведе до значителен скок в продажбите. Освен това, лятото обикновено е най-слабият сезон на Apple, понеже нейните фенове очакват нов iPhone в началото на есента.

Главният изпълнителен директор на Huawei много добре знае това и на 16 октомври ще представи новите Mate 10 и Mate 10 Pro, които Ричард Ю кратко представи като „по-мощни от iPhone“.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари