Huawei и Apple не водят никакви преговори за доставката на 5G модеми

1
221

Huawei използва своите хардуерни решения изключително в своите устройства, както и в тези на Honor. Но миналата седмица се появи информация, че китайците са готови да направят изключение и да започнат да продават на Apple собствените си 5G модеми. Това са модулите Balong 5000 и според тези данни, Huawei уж е готов да сключи договор за тяхната доставка на корпорацията от Купертино.

Редица медии помолиха сегашният ръководител на Huawei Кен Ху (Ken Hu) да коментира ситуацията. Топ мениджърът на китайския технологичен гигант заяви, че никога не са водили и не никой не води преговори с Apple. Освен това, Huawei няма намерения да променя стратегията си да оборудва единствено своите мобилни устройства с фирмения хардуер на компанията.

Въпреки тоталния скептицизъм, редица експерти са на мнение, че съвместната работа на Apple и Huawei би помогнала на американската корпорация да реши проблемите си, свързани с излизането на 5G версия на iPhone. Корпорацията от Купертино се отказа от модемите на Qualcomm поради възникналия голям конфликт. Samsung също съвсем не гори от желание да доставя своите 5G модеми на Apple. От друга страна, Intel разполага със свой модем за работа с мобилните мрежи от пето поколение, но по него има още много работа и няма да е готов по-рано от 2020 година.

В крайна сметка Apple може да изгуби надпреварата в лидерството в сегмента на 5G смартфоните и да остане аутсайдер. Очевидно е, че американската корпорация ще трябва да вземе някакви спешни мерки.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Мирослав Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мирослав
Мирослав

Може, но се съмнявам, че за в бъдеще не е възможно някакво сътрудничество. Само през iPhone ми се струва, че ще дойде тоталното завладяване на американският пазар.