HUAWEI и HONOR обявиха нова стратегия и амбициозни планове за развитие на двата бранда

1
564
Ричард Ю, главен изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group, обяви новите стратегически цели на компанията в официалния си профил в SinaWeibo:
 1. Huawei да стане най-големият производител на смартфони в света
 2. HONOR да стане вторият по големина производител на смартфони в Китай и четвърти в света
 3. Компанията да подкрепи HONOR в разработката на революционни продукти и да продължи да инвестира в технологични иновации, канали на дистрибуция и стратегии за търговия на дребно, като същевременно прилага различни стратегии за HONOR и Huawei. И двата бранда ще работят върху разработката на променящи света технологии и за създаването на един интелигентен, напълно свързан свят.
Според Ричард Ю „Huawei Consumer BG е достигнала съвсем нов етап на развитие“ и „Huawei и HONOR имат големи шансове да се превърнат в най-големият производител на смартфони в света още тази година.“

Тези нови амбиции идват след като компанията постигна всички седем стратегически цели, обявени от Ричард Ю през 2012 г., включително:

 1. Да се трансформира от безмарков производител на оригинален дизайн (ODM) в независима OEM марка (ОЕМ – производител на оригинално оборудване)
 2. Да вдигне нивото на предлагани продукти от нисък клас до среден и висок клас смарт терминали
 3. Да спре да продава нисък клас телефони с висок обем на продажбите, но ниска печалба
 4. Да започне да използва четириядрения процесор HiSilicon и чипа Balong
 5. Да развие бизнес с електронна търговия
 6. Да създаде потребителски интерфейс Emotion UI
 7. Да стане най-добрият производител в глобалната хардуерна индустрия

Потребителският бизнес на Huawei е водещ по отношение на приходите на компанията с ръст от 48,4%, изпреварвайки бизнеса на компанията в областта на мрежовото оборудване. Миналата година бизнесът с потребителски стоки на Huawei постигна продажби от 348.9 млрд. юани, което е увеличение от 45.1% на годишна база.

HONOR, от своя страна, затвърди водещата си позиция със силен растеж, въпреки спада в световната индустрия. Според данни на IDC глобалният пазар на смартфони е регистрирал спад в доставките през първите три тримесечия на 2018 г. с 3.1%, на фона на което HONOR е постигнал увеличение от 27.1%. Също така, HONOR отчита годишен ръст от над 170% в международните си продажби през 2018 г. и се нарежда на второ място в глобалния обем на онлайн продажбите с 29.4% ръст през 2018 г. (IDC Worldwide Mobile Phone Tracker, 2018).

HONOR стартира редица нови технологии тази година, които демонстрират иноваторската роля на марката в индустрията, включително:
 • 3D TOF: Моделът HONOR View 20 разполага с TOF 3D сензор в системата на задната си камера. С добавената дълбочина, скелетното проследяване и възможностите за заснемане на движение в реално време, осигурени от този нов сензор, HONOR View20 е един удивително тънък модел с иновативни функции като 3D гейминг с контрол чрез движение, 3D Shaping и Magic AR.

 

 • Аll-View дисплей: HONOR View20 има 6.4-инчов дисплей с резолюция 2310 x 1080 пиксела и с 398 PPI. Новият All-View дисплей идва с иноивативен дизайн с вградена в екрана камера. Моделът изоставя широко използвания дизайн на дисплея, при който ночът заема относително голяма площ от предният панел. При View20 ночът представлява един много малък отвор с диаметър от само 4.5 мм за предната камера, в резултат на което HONOR View20 предлага екран с огромно зрително поле с изключителното съотношение от 91,8% на екран към тяло. Широкият екран5:9 на HONOR View20 също е близо до съотношението, използвано в кината, което осигурява на потребителите потапящо изживяване като при гледането на филми.

 

 • 5G: Huawei и HONOR играят основна роля и в трите нива на прогрес на мрежата, от 3G до 4G, а сега и до HONOR има тактическа предмина при планирането на 5G устройства и е амбициран да представи своя първи 5G мобилен телефон тази година, както сподели Джордж Дзао, президент на HONOR, на Mobile World Congress 2019.

 

„HONOR е на прага на още един пробив и нямаме намерение да спираме до тук, колкото и труден да става пътят. Ние гледаме на всеки ден като възможност да доставим по-стойностни продукти на нашите фенове. Най-доброто тепърва предстои“ – коментира Джордж Дзао.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Мирослав Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мирослав
Мирослав

Някой запознат ли е дали Huawei предлага замяна на стар с нов смартфон?
Живо ме интересува.