Huawei и Leica откриват нов изследователски център

0
30

Още в края на месец февруари тази година компаниите Huawei и Leica съобщиха за началото на съвместна работа. Благодарение на това споразумение, камерата на флагманския смартфон Huawei P9 получи оптика, разработена и създадена съвместно с Leica. Сега се появи неофициална информация, че немската компания ще вземе участие и в новия смартфон Huawei Mate 9.

 

Сега двете компании Huawei и Leica официално обявиха, че разширяват рамките на своята съвместна работа и възнамеряват да основат Лабораторията по иновации „Макс Берек“ (Max Berek Innovation Lab). Лабораторията носи името на създателя на първите обективи Leica и е разположена в централния офис на Leica в германския град Вецлар. Специалистите от лабораторията ще се занимават с изследвания в областта повишаване качеството на фотографиите, заснети с помощта на смартфони и други мобилни устройства., както и със създаване на специализиран софтуер за компютърна визуализация, допълнена реалност и виртуална реалност.

Ръководствата и на двете компании подчертават, че новото споразумение ще осигури още по-тясно и плодотворно сътрудничество между Huawei и Leica. Новият център ще обедини ресурсите и опита на двете компании и ще даде възможност за създаване нови качествени и уникални продукти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари