Huawei и Xiaomi подготвят сгъваеми смартфони с ултратънко стъкло

0
602

Samsung Galaxy Z Flip е забележителен смартфон, тъй като е първият смартфон със сгъваем дисплей, който работи с ултратънко стъкло (UTG). Това означава, че с тази технология трябва да осигури подобрена издържливост и устойчивост на дисплея със сгъваем екран спрямо смартфоните, които използват пластмаса.

Сега, Weibo tipster Digital Chat Station съобщава, че Huawei и Xiaomi са закупили дисплеи с покритие от ултратънко стъкло. Освен това течът предполага, че двете марки могат да го използват за широка гама от продукти със сгъваеми екрани или „съраунд екрани“.

Huawei вече пусна два сгъваеми телефона – Mate X и Mate Xs, така че за феновете на китайския технологичен гигант е любопитно какво ще постигне, когато премине към дисплеи с UTG покритие за бъдещите си сгъваеми устройства.

Очевидният интерес на Xiaomi към UTG обаче е изненада за потребителите, тъй като компанията все още не е представила собствен сгъваем смартфон на пазара, въпреки че е демонстрирала доста интересни прототипи през изминалата една година. Въпреки това обаче, определено има логика компанията да се насочва към ултратънкото стъкло сега, и първият ѝ сгъваем смартфон да идва именно с такъв дисплей, с което да отговори на последните иновации в този нов сегмент.

Миналата година Xiaomi представи концептуалния телефон Mi Mix Alpha, който използва екран, който се прегъва от гърба на телефона. Независимо от това, UTG не е толкова издържливо, колкото типичното стъкло, от което се правят дисплеите на смартфоните, така че не очакваме да видим технологията използвана в телефон, който идва без сгъваем дисплей.

Така или иначе, Samsung избра да добави и допълнителен пластмасов слой над UTG покритието на дисплея на сгъваемия Galaxy Z Flip, който очевидно служи като защита срещу удар, надрасквания, пукнатини и укрепва здравината на дисплея. Този пластмасов слой все още е по-податлив на драскотини и наранявания, отколкото обикновеното стъкло, с което идват почти всички смартфони. Теоретично е възможно да видим Huawei и Xiaomi да приложат подобен подход, но се надяваме, че производителите са измислили алтернативни решения, които ще подобрят здравината, но и в същото време ще се възползват от характеристиките и високото качество на ултратънкото стъкло. Към момента не разполагаме с информация в кои модели от номенклатурата на двата производителя, възнамеряват да вложат технологията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари