Huawei може да изпревари Samsung в главната надпревара през 2018 г.

0
1007

Huawei може да изпревари Samsung в състезанието по технологии и да представи първия в света смартфон със сгъваема конструкция през ноември. За това съобщава авторитетното южнокорейско издание ETNews, позовавайки се на източници, близки до плановете на производителя. Разработчикът вече е завършил тестовете на бъдещите си нови продукти и се подготвя за тяхното масово производство.

Основата на гъвкавия смартфон се състои от пластичен дисплей, произведен от LG, разказаха информирани източници за ETNews. Предполага се, че инженерите на LG са намерили начин как да предотвратят появата на бръчки в местата на сгъване на матрицата, за разлика от Samsung Electronics, която беше принудена да отложи пускането на Galaxy X именно поради тази причина.

Samsung, както и Huawei, вече има предрелийзен прототип на иновативно сгъваемо устройство, чието представяне се състоя при закрити врати по време на изложението CES в Лас Вегас. Ръководителят на мобилното подразделение на Samsung подчерта, че устройството вече е готово за пускане, но изисква допълнителна преработка на софтуера.

Както стана известно тази седмица, планове за пускане на гъвкави смартфони имат най-малко пет производителя. Сред тях са Samsung и Huawei, както и Oppo, ZTE и Lenovo. Всички участници в технологичната надпревара се очаква да покажат собствени разработки в областта на гъвкавите проекти до края на тази година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за