Huawei може да представи Hongmeng OS тази седмица

9
1019

След неразбирателствата с американските власти Huawei се съсредоточи своята собствена операционна система Hongmeng OS. Тя трябва да служи за евентуална подмяна на Android OS, която Google беше ограничила спрямо Huawei по нареждане на правителството на Тръмп. Условията бяха смекчени последните месеци, но компанията може би в крайна сметка ще представи своята голяма изненада въпреки всичко. Това научихме от Global Times, китайското онлайн списание, цитирано от The Verge.

Възможно е Huawei да представи Hongmeng OS на конференцията за разработчици този петък в град Донгуан, Китай. Представители на компанията коментираха, че софтуерът е проектиран да работи предимно на Internet of Things електроника, като в случая ще дебютира на първия умен телевизор на дъщерната компания Honor. За целта Hongmeng е изградена върху специално микроядро, за да „използва по-добре изкуствен интелект и да работи на различни платформи“. Така операционната система би се конкурирала ефективно с експерименталния проект Google Fuchsia, който се разработва от три години.

Но според Global Times, телефон с Hongmeng OS вече се тества в заводите на Huawei. Устройството е възможно да дебютира заедно с флагмана Huawei Mate 30 Pro по-късно тази година. За разлика от него обаче смартфонът е ориентиран към бюджетния сегмент с предполагаема цена около 2,000 юана (~$288). Ще научим повече този петък след конференцията на Huawei.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мирослав
Мирослав

Митове и легенди вече се носят за тази операционна система. В някои сайтове се твърди, че тя била ориентирана само и единствено към PC. Според мен обаче, това ще бъде всеобхватна ОС, която ще обслужва всички устройства на Huawei. Няма смисъл да се прави само за един вид устройство, след като няма да е напълно съвместимо с останалите.

115
115

Голяма работа сте това интернет-фантазьорите 😀

AxOx
AxOx

Те си вече имат собствен чип и с тази ОС си стават тотално независими.
Търсачка, Видео разговори, Соц мрежа и плащания… всичко си е местен за Китай продукт и не ползват нищо от запада.
Следващата стъпка и както тук Мирослав казва, да я въведът при компютрите и тогава и Майкрософт ще загуби позиции.

Ozzy
Ozzy

Прост си като гъбена чорба. Хахахаха

Гоше
Гоше

А вие двамата калъфи ще спечелите награда … с брада.

AxOx
AxOx

До Гоше: Коментирането не е за да печелиш, а за да споделиш мнение, както и да видиш мнението на другите. Нещо, като сверяване на часовника.

Ozzy
Ozzy

Браво Десподов, всеки ден пиши за Хуйвей. сакън ще се забрави.Не се ли усещаш, че ставаш смешен? Нали не беше ОС за телефони?

fufu
fufu

Това е сайт за новини. Тук се представя това, което се пише в другите сайтове. Нормално да има разминавания, след като тези новини не са официално потвърдени от дадената фирма.

Писна ми от прости селяни
Писна ми от прости селяни

Това е сайт за преписване, както всичко в БГ!