Huawei намери с какво да замени Google Maps

1
2505

Представител на Huawei заяви пред Reuters, че сделката с холандската компания за предоставяне на геолокационни данни е успешно приключена. В рамките на сключения договор китайският технологичен гигант получава достъп до данните за натоварването на пътищата и до навигационната онлайн услуга на компанията TomTom. Тази информация ще бъде използвана в новите смартфони на Huawei.

Досега китайският производител на смартфони, както и другите производители на Android мобилни телефони, използваше уеб услугата Google Play Services. Това са приложения, допълнителни софтуерни модули и онлайн услуги, които се използват в мобилната операционна система Android. Но въведените от САЩ санкции срещу Huawei направиха невъзможна работата с Google и принудиха китайския производител да създаде собствената екосистема Huawei Mobile Services.

Да си припомним, че миналата година Huawei обща да даде $1 милиард на разработчиците, които трябва да адаптират своите приложения за работа с HMS. Представеният софтуерен пакет HMS Core включва 24 програмни инструмента за създаване, дебъгване и оптимизиране на мобилните приложения. Основните инструменти са Account Kit за осигуряване на безопасно логване, картографската библиотека Map Kit (именно в нея се използват геоданните на TomTom), достъп до електронния облак Drive Kit, платежния инструментариум Wallet Kit, както и различни системи за извършването на покупки в средата на приложенията, пуш уведомления, монетизация на рекламите в приложенията и т.н.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кунчо
Кунчо

Ако искат и картите на Домино да ползват.