Huawei обяви датата на анонса на смартфона Nova 4

0
869

Huawei официално обяви точната дата на анонса на смартфона Huawei Nova 4, който ще замени предишния модел Huawei Nova 3. Новият телефон е интересен преди всичко с малкото отверстие в предния панел, което замества прореза, станал популярен в редица други модели смартфони. Както се и предполагаше, отверстието няма да се намира в центъра, а в горния ляв ъгъл на смартфона.

Според публикуваното рекламно изображение, анонсът на смартфона Huawei Nova 4 ще се състои на 17 декември тази година.

Според предварителни данни, Huawei Nova 4 ще се базира на системата-върху-чипа Kirin 980, произвеждана чрез 7 нанометров технологичен процес. Смартфонът ще има 6 GB оперативна памет и 128 GB флаш-диск. Очаква се наличието на четири камери – двойна основна и двойна предна камера. Скенерът на пръстови отпечатъци ще е вграден в екрана. Устройството ще работи под управлението на операционната система Android 9.0 Рie с фирмения потребителски интерфейс EMUI 9.0.

Освен Huawei Nova 4, очаква се излизането на още два смартфона с подобно капкообразно отверстие. Това са Samsung Galaxy A8s и Lenovo Z5s. Малкото отверстие дава възможност за създаването на смартфони с рекордно голяма площ на екрана в сравнение с площта на предния панел.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за