Huawei обяви за технологичен пробив в конструкцията на 5G антените

0
2112

Huawei обяви, че е направил пробив в сферата на разработването на 5G антени, Новата конструкция с име CableFree подобряват възможностите на антените на базовите 5G станции. При мобилните връзки от пето поколение се използват различни честотни диапазони и по-голям брой различни антени. Новата конструкция осигурява подобрение на покритието във високочестотната част на 5G спектъра. Китайският технологичен гигант заяви, че CableFree повишава ефективността на излъчване на 5G антените с 20%.

Антените за мобилните мрежи от пето поколение трябва да могат да работят с мощност 1 KW, докато за предишното поколение бяха достатъчни 500-600 W. Конструкцията на CableFree увеличава с 80% мощността на антената, като едновременно с това осезателно намалява нейното тегло.

Антената с шест честотни ленти, базирана на CableFree е с около 10 кг по-лека от аналозите, а теглото на многоканалните антени е с цели 50 кг по-малко. По този начин, за тяхното инсталиране не е необходим кран, а това икономисва време и пари.

Едновременно с това, CableFree с 80% намалява използването на болтове и точки на запояване, намалявайки вероятността за пасивна интермодулация и изкривявания, предизвикани от големи метални предмети. Това облекчава автоматизацията на производството.

Huawei допълва, че в конструкцията на CableFree са изпозлвани редица революционни технологии и решения, които дават възможност за подобряване интеграцията на антените и повишаване на тяхната производителност.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари