Huawei остава и без microSD за своите смартфони

16
3732

Huawei получава удари от всички страни. Китайският производител прекъсна отношения с асоциацията SD Association, контролираща появата на мобилни устройства с microSD слот. Huawei вече не може да представя на пазара мобилни устройства, включително смартфони и таблети, с microSD карти памет.

Ситуацията съвсем не е критична, понеже Huawei си има собствен типов формат за тези карти памет – nanoSD, които за пръв път бяха представени тази година във флагманите Mate и P серията. Проблемът е, че nanoSD картите памет все още са доста скъпи – цената им е около два пъти по-висока в сравнение с microSD и засега не са масови.

Възможно е Huawei напълно да се откаже от използването на слот за външни карти памет. Да си припомним, че в iPhone и iPad например, подобни слотове няма.

Да напомним, че след указа на Доналд Тръмп, американските компании нямат право да правят бизнес с Huawei. И въпреки, че забраната още не действа с пълна сила, с китайския производител прекратиха отношение Google, Intel, Qualcomm и Microsoft. Но най-коварният удар бе нанесен от друго място – британската компания ARM, която измисли и единствена притежава правата на архитектурата за изграждане на ARM процесори, също прекрати отношения с Huawei.

През 2016 година американските власти заподозряха, че Huawei и някои други китайски компании, подслушват и шпионират потребителите, и изпращат тези данни на китайската правителство. По- късно президентът Тръмп подписа указ, с който въведе извънредно положение в областта на информационните технологии, с цел защита от външни киберазплахи и промишлен шпионаж.

16
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
10 Отговори на коментарите
14 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Пламен
Пламен

Хубаво е да има слот за памет, но на мен лично няма да ми липсва при 64GB вградена и cloud.

бит кон
бит кон

Голямата демокрация и капитализъм се оказаха фейк

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Те са фейк от деня на създаването си. Проповядваме ги, само когато ни изнася и имаме интерес. Иначе удряме с чука всички конкуренти. Няма значение дали продават петрол или смартфони. Протекционизъм и удари под кръста от най-ниско и брутално ниво, демонстрирани от краварите.

Шумналия
Шумналия

Китай не спазва никакви закони и при тях е пълен комунистически произвол и тоталитаризъм. Правят изкуствени острови в Южнокитайско море и завладяват на база на тях водни територии от съседни страни като Виетнам и др. Манипулират си валутата и контролират цената на юана, като нарочно го държат ниско и печелят от това. Не спазват никакви правила с опазване на околната среда (затова и градовете им са толкова мръсни). Мисълта на китаеца и китайските фирми е само и единствено за печалба. Нашият НАП си има огромни проблеми с китайските магазини тук в България, които нито издават касови бележки, нито спазват каквито… Виж още »

Satyr73
Satyr73

Така е, но не го разбират тук и продължават да поръчват боклуците им от aliExpress. Подлъгани от от евтинията им пълна с некачествени изделия. Пълнете им гушите глупаци!

Satyr73
Satyr73

Този коментар няма да бъде разбран и скоро забравен, както и моите, защото тук е пълно с китайски жертви оплетени в мрежата на евтиното и уж качественото. Но хората са казали, че рано или късно истината излиза на яве… Америка трябваше да ги накаже, заради всички, които са потърпевши: от европейски фирми, до през океана корпорации.Хора с стотици часове работа над труда си и нагалци крадящи този труд. Омразна нация. Нисша раса! Пишещите и четящите тук са 80% или роби на китай и фалшивите им изделия / не мога да нареча това продукти, защото “продукт” означава да има принадена стойност… Виж още »

assa
assa

Сещам се за един китайски продукт, който омразните ти китайци произвеждат – гей-фона. За него обаче правиш изключение нали? Той не е китайски щот не ти изнася, роб на китайски боклуци такъв си ти, а учиш другите…

Satyr73
Satyr73

Какво произвеждат? Айфон ли? Борен мозък, повтарящ тази мантра… Нито го произвеждат китайци, нито са го измислили е проектиряли, нито манереалите са китайски. Единствено работниците са евтини китайци зглобямащи го.

Спермолин
Спермолин

На спиндермански ли пишеш бе платен хомо .

Кьорав кон
Кьорав кон

Написаното е извън темата, но съм напълно съгласен. Китай източва капиталите от останалите континенти. Европейски фирми фалират защото китайското правителство субсидира китайските фирми и тукашните няма как да отговорят на по-ниската цена на китайските стоки. Скоро четох, че купуват заводи в европа и заменят всички европейски доставчици с китайски… Какво ви дава Китай? Евтини стоки, които ще ви излезнат после през гъза. Също като нашите политици – 2 кебапчета преди избори и после 4 години агония.

Ozzy
Ozzy

Фейк са китайските разработки. Най нагло откраднаха от Сименс влаковете Маглев. Цял Китай е един пиратски цирей, Питай за демокрация там. Само дрънкаш.

Мангалата
Мангалата

Ozzy: така си е чугун. Китайците откраднаха плановете на международната космическа компания и си направиха своя орбитална станция. Откраднаха плановете на ф-35 и си направиха свой изтребител 5-то поколение, откраднаха плановете на Луноход и си направиха свой апарат. Аве от къде се пръквате такива тъпоъгълници не мога да разбера.

ТЖ Лъска
ТЖ Лъска

Пиндосите много обичат и пропагандират капитализма .но когато те са на върха.

115
115

huawei нали имаха някаква измислица nm card или и тя е крадена технология и не могат да я ползват?

Nsko
Nsko

Опасна ситуация

Чичо Мачо.
Чичо Мачо.

Как, никой не се сеща и всички повтарят една и съща мантра за китайските боклуци, всъщност истината е друга, нашите търговци са истинските боклуци, поръчват стоки с най-ниско качество, като гонят максимални печалби. Интересно, защо ли, АМЕРИКАНЦИТЕ не се оплакват от китайски боклуци и защо ли в САЩ ама завод на Huawei…моят телефон е произведен там. Nauwei mate se, 64+4gb и фул екстри…