Huawei планира коренна промяна в организацията на камерите в новия Mate 30 Pro

1
1711

Huawei опипва почвата за излизането на флагманските смартфони Mate 30 и 30 Pro. Въпросът е доколко новите телефони ще надхвърлят успеха на своите предшественици. Новите Mate 30/Pro се очаква да дебютират с извити в двата си края дисплеи под почти прав ъгъл (подобно на концепцията на Oppo). Освен това ще се въведе радикална промяна в организацията на камерите.

Информацията сподели потребителят @Rodent950 в Twitter. Според неговата публикация в мрежата, Mate 30 Pro ще има три оптични сензора на своя заден панел: два от тях с 40 МР резолюция и една 8 МР телефото камера. Първият сензор ще е с размер 1/1,5 инча и ще има променлива апертура от f/1,6 до f/1,4 (подобно на Samsung). Той ще се отличава и с особеното разположение на пикселите тип-RYYB, както и Cine-Lens функционалностите за заснемане на видео. Вторият сензор ще е с големина 1/1,7 инча и ще е оборудван с широкоъгълна  оптика (и отново Cine-Lens функционалности). Последният сензор предлага петкратно оптично увеличение.

Новините имат връзка и с последните слухове за големината на сензорите в сравнение с друг очакван премиум смартфон – Samsung Galaxy Note 10. Логично е Huawei да се стреми към по-големи сензори, тъй като повишаването на резолюцията на една и съща площ при смартфоните обикновено води до влошена чувствителност към светлината и следователно некачествени снимки при слаба осветеност на сцената. Затова компанията се е насочила към подхода на старата Nokia Lumia 1020 с голям сензор и висока резолюция (48 МР). Разбира се, трябва да споменем и размера на камерата на стария смартфон само с един-единствен такъв сензор. Това ни кара да си зададем въпроса как включването на цели две такива камери на гърба на Mate 30 Pro (плюс трета и със сигурност и светкавица) ще повлияе на външния му вид.

Относно останалия хардуер очакваме максимума от Huawei. Новите Mate 30 смартфони ще излязат с последното поколение HiSilicon Kirin 985 чипсет с 5G модем. Те ще използват 55 W бързо зареждане и 10 W безжично реверсивно зареждане.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Редовен потребител
Редовен потребител

„Първият сензор ще е с размер 1/1,5 инча“
Добавете още една петица след десетичната запетая.