Huawei подаде патент за следващото си сгъваемо устройство

0
829

Сгъваемите устройства са последната иновация в света на технологиите. С разработването на гъвкавите екрани и панели всички искат да направят сгъваем смартфон или таблет. Но засега Huawei и Samsung са на върха, разработвайки съответно серията Mate X и Galaxy Fold. Сега Huawei се подготвя за представяне на второ устройство, като залага на нова стратегия.

Китайският технологичен гигант е подал заявка за патент за сгъваемо мобилно устройство на 12-ти юли миналата година, който беше офобрен на 28-ми април 2020. На пръв поглед новото устройство много наподобява Samsung Galaxy Fold, тъй като сгъваемият екран се затваря като книга и изтича като по-малък дисплей и отвън. Това би означавало малко по-голяма дебелина в затворено състояние, но вероятно окончателното устройство ще е решило този проблем. Има една важна подробност, която трябва да споменем. За разлика от Samsung, която ползваше прорез в екрана за своя Galaxy Fold, Huawei предлага логичното решение основната камера да се комплектова с по-малкия дисплей на капака. Така той ще се ползва като визьор за вашите автопортрети. Патентът представя система от четири камери или три сензора със светкавица.

Все още няма информация около конкретни характеристики на устройството. Предвид потенциалния му анонс във втората половина 2020-та година (около октомври), очаква е съвсем скоро да излезе повече информация за второто поколение сгъваем смартфон/таблет на Huawei.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари