Атаката към Huawei от страна на Вашингтон се засилва с всяка седмица. 5G не е единствения фронт, на който САЩ оспорва тяхното участие. Администрацията в Белия дом и санкциите, налагани към китайската компания се разшириха до друг голям бизнес на Huawei – мобилното пространство.

Невъзможността да използва услугите на Google в новите си телефони, принуди Huawei да побърза с плановете си по изграждане на своя собствена екосистема от услуги и приложения, които да заменят възможно най-безболезнено тези, предоставяни от Google. Така, компанията се справи с успех в замяната на Google Maps, работи усилено по своя собствен магазин, но както може и да се предположи, нещата няма как да станат за ден. А пазара и потребителите искат нови и нови устройства от Huawei. Наскоро се появи информация, че самите Google не желаят да прекъсват взаимоотношенията си с китайската компания, но от тях не зависи нищо и вземайки предвид решимостта, която демонстрира Белия дом към Huawei, то едва ли ще се стигне до положителна промяна. Междувременно, Huawei желае замени ключов компонент от спектъра с услуги, които предлага Google – приложението Search. Именно това и липсва в наскоро представените от компанията Huawei Mobile Services.

Но компанията работи вече активно по свое собствено приложение – Huawei Search, което ще включва всички онези услуги, свързани с Google Search, като Assistant, Lens, News и др. Както предава и XDA, компанията вече провежда тестове с потребители. От медията са го изпробвали и предават, че определено има какво още да се желае.

Самото приложение и услугата, свързана с него са управлявани от Aspiegel Limited, подразделение на Huawei в Ирландия, което компанията откри в опит да внесе повече прозрачност и да се защити от обвиненията към тях относно обработката на потребителската информация. Не е известно също така какъв търсещ енджин използва Huawei Search, като XDA предполагат, че става дума за технология, разработена от самата компания.

„Засега, приложението изглежда доста ограничено по отношение на това, което може, като услугата изглежда е ограничена до смартфоните на Huawei. Прекалено рано е да се каже, че Huawei Search е алтернатива на Google или Microsoft Bing, но е възможно тази услуга да се развие във времето като достоен техен съперник“, пишат XDA.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари