Huawei подготвя излизането на смартфона Mate 40E с процесора Kirin 990E

0
1019

Серията Mate 40 бе анонсирана преди няколко месеца и включва моделите Mate 40, 40 Pro, 40 Pro+ и 40 RS Porsche Edition. Но сега се появи информация, че Huawei разработва още един смартфон, който ще се нарича Mate 40E.

Новото мобилно устройство с индекс OCE-AN00 бе открито в базата данни Wireless Power Consortium (WPC). Моделът е регистриран още на 9-ти декември тази година, а на приложените изображения се вижда смартфон, който много прилича на стандартната версия на Mate 40.

Смартфонът е оборудван с извит дисплей с малко отверстия в горния ляв ъгъл, в което е поставена предната камера. Бутонът за включване на захранването е с червен цвят и се намира от дясната страна на смартфона до бутоните за регулиране силата на звука. На задния панел е поставена четворна основна камера със светодиодна фотосветкавица и логотипа на Leica. Налични са стандартно 3,5 мм гнездо, инфрачервен сензор в горната част, а долу са поставени слота за SIM картата, USB-С порта и отвор за говорителя.

В китайския център за сертифициране на телекомуникационното оборудване (TENAA) новото устройство на Huawei с индекс OCE-AN00 вече получи сертификат. В базата данни на  TENAA се казва, че размерът на дисплея на новия смартфон 6,5 инча, а неговата резолюция е 2376х1080 пиксела. Телефонът се базира на чипа Kirin 990E 5G или Kirin 990 5G с тактова честота 2,86 GHz.

Според тези технически характеристики, изглежда че моделът Mate 40E ще бъде най-евтиният от тази серия.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари