Mate 10 Pro е един от най-популярните смартфони на китайския производител Huawei. Телефонът разполага с 6-инчов дисплей с резолюция 2160х1080 пиксела, двойна камера, 6 GB оперативна памет и акумулаторна батерия с капацитет 4000 mAh.

Но главната особеност в Huawei Mate 10 Pro е осемядреният чип Kirin 970 с вградена поддръжка на изкуствен интелект. Китайската корпорация реши да тества потенциала на това мобилно устройство зад волана на Porsche.

Уеб-изданието Phandroid каза по този случай, че към днешен ден възможностите на смартфоните в областта на изкуствения интелект не са големи. Смартфоните могат да разпознават обекти с помощта на своите камери и това е почти всичко.

Специалистите на Huawei решиха да покажат мощността на своите разработки с помощта на автомобил. Mate 10 Pro бе оставен да управлява скъпия Porsche Panamera, на пътя на който бе поставено куче. Задачата на чипа е навреме да забележи препятствието и да избегне сблъскване. Kirin 970 се справи без проблеми. Експериментът започва на 57 секунда.

Китайските специалисти казаха, че това е само първата стъпка в развитието на смартфоните. В най-близко бъдеще ИИ възможностите значително ще нараснат.

Huawei работи съвместно с китайския интернет гигант Baidu в областта на изкуствения интелект.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Techhead Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Techhead
Techhead

Напълно подкрепям автономните автомобили, дори с кеф ще си купя такъв, после КАТ-аджиите и ДАИ-джийските простаци ще умрат от глад, когато няма с кого да се заяждат.