Huawei представи сгъваемия си 5G смартфон на MWC 2019

4
2337
Снимки: Kaldata

Huawei представи на MWC 2019 сгъваема версия на своя смартфон Mate X. Използвана е уникална концепция, която значително се различава от показаното от Samsung. В модела на Huawei дисплеят се сгъва навън и устройството както в сгънат, така и в разгънат вид предлага дисплей, която покрива на практика целия преден панел.

Снимки: Kaldata

В сгънат вид екраните са два: 6,6-инчов с резолюция 2480х1148 пиксела и съотношение на страните 19,5:9 плюс 6,38-инчов екран с резолюция 2480х892 пиксела и съотношение на страните 25:9, като в оставеното огоре растяние е поставена камерата. В разгънат вид се образува един общ голям 8-инчов дисплей с резолюция 2480х2200 пиксела.

Снимки: Kaldata

Особеното е, че и в двата случая сгъваемият смартфон на Huawei си остава тънък. В режим на таблет устройството е тънко едва 5,4 мм, а в режим на смартфон – 11 мм. И още, Mate X се присъедини към групата мобилни устройства с поддръжката на 5G мрежите от ново поколение благодарение на тандема, съставен от системата върху чипа Kirin 980 и модема Balong 5000.

Снимки: Kaldata

От останалите технически характеристики можем да се спрем на оптиката Leica, използвана в камерите на устройството, както и на 4500 mAh акумулаторната батерия със свръхбързото зареждане SuperCharge 55W. Използваната нова технология за бързо зареждане може да зареди акумулаторната батерия до 85% само за половин час. Поддържа се едновременната работа на двете SIM карти, поставени в хибриден слот с поддръжката на Nano SD.

Цената на сгъваемата версия на Huawei Mate X с 8 GB оперативна памет и 512 GB флаш-диск е 2299 евро. Засега се предлагат модели само със син цвят на корпуса. Телефонът е комплектуван с удобен кейс за цялостна защита на иновативното мобилно устройство. Подробните спецификации ще съобщим по-късно.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ОБИЧАМ АЙФОН
ОБИЧАМ АЙФОН

А най-иновативната ябълка дали ще успее да открадне технологията до есента, и след това да съди за патентите Huawei и Samsung?

Efix
Efix

По-скоро ще „докажат“, че азиатците са им откраднали тази технология от тях ….

don
don

интересно са го измислили китайците, но за технология която тепърва предстои да се развива 2200 еврака са безумна цена.

Fake News
Fake News

То защото 1500 евра за iPhone XS Max 512 GB не е безумно.