Huawei представи нова технология, с която 8 GB RAM работят като 10 GB

10
2514

На своя онлайн презентация в Китай Huawei анонсира нова технология, даваща възможност за разширяване капацитета на оперативната памет. Новата технология бе представена от ръководителя на потребителския бизнес на Huawei Ричард Ю.

Тази технология разширява 8 GB оперативна памет до 10 GB. В случая с 12 GB, разширяването е до еквивалентните 14 GB. От краткото описание на тази технология става ясно, че към основната RAM по някакъв начин се добавят още 2 GB. Според топ-мениджъра на Huawei, това се осъществява чрез динамична групова компресия и чрез използване на част от вградената памет и по този начин става възможно едновременното стартиране и използване на до 11 приложения.

Работата на новата технология бе показана на Huawei Mate 30 Pro с 8 GB оперативна памет, на който бяха едновременно  стартирани именно 11 различни приложения. Интересно е, че в случая с Huawei Mate 40 Pro броят на едновременно стартираните приложения е средно 16,6. И още, наблюдава се 50% увеличаване на производителността.

Подробната информация за работата на тази технология очакваме да излезе по-късно. Не е ясно и дали тя може да се използва само с китайските модели на смартфоните или ще работи и с глобалните версии на същия демонстриран Huawei Mate 40.

Едновременно с това Huawei показа и зарядно за смартфони с мощност 200 W, но заяви, че не възнамерява да използва подобни зарядни за своите смартфони. Според китайския производител, оптималната зарядна мощност е 66 W.

1 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари