Huawei представи приложението 3D Moderator за допълнена реалност в смартфоните 20 Pro и Mate 20 RS Porsche Edition

2
672

Неотдавна излезлите на пазара смартфони на Huawei от фамилията Mate 20 са оборудвани с обективи с оптика Leica и поддържат редица функции за допълнена и виртуална реалност. А сега китайската компания представи приложението 3D Moderator за притежателите на моделите Mate 20 Pro и Mate 20 RS Porsche Edition. С негова помощ е възможно създаването на собствени триизмерни обекти за допълнена реалност, известни под името AI Live Model или 3D Live Object.

Това е възможно благодарение на сензорите в предния панел на смартфоните. Това са 24 МР камера, сензора за разстояние, сензора за осветеност, точковия проектор и инфрачервената камера. Данните от тези сензори се обработват от алгоритми с елементи на изкуствен интелект и телефоните могат бързо да сканират обектите, като например играчки и кукли, и да симулират движенията на техните крайници.

Най-удачни за сканиране са обекти с дължина 15-25 сантиметра с компоненти с диаметър минимум 5 сантиметра. За създаване на триизмерните анимации са предвидени предварително подготвени действия, като например подскоци, балетни стъпки, различни походки, бягане и основните кунг фу движения.

По този начин, сканираните обекти могат да се движат и танцуват в допълнената реалност. Възможно е създаването на снимки с виртуалните играчки, както и изграждането на собствени варианти на взаимодействие с виртуалните обекти.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Мирослав Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мирослав
Мирослав

Изтече информация за Huawei p30
Не е десет, а осем оптичен zoom, 6, 8 и 10 RAM, Kirin 980, 128 GB,256 GB и 518 GB вътрешна памет, двойна предна и тройна задна камера и очакваната цена е само 800$! Смартфон-а е разбира се безрамков и с заоблени ръбове.

Мирослав
Мирослав

Гледах такава презентация. Със смартфон-а беше сканирана от всички страни плюшена играчка и чрез телефона тя оживя. Танцуваше и подскачаше по тротоара на улицата към която беше насочено устройството.