Новата технология е много впечатляваща, но за зареждането, батерията трябва да се извади от смартфона.

Лабораторията Watt Laboratory, която е собственост на Huawei, представи официален видеоклип на зарядно от нов тип, показващ зареждането на 3300 mAh батерия до 48% само за 5 минути. Новата технология превъзхожда всички съществуващи аналози, но има особеност – батерията е специална и трябва да се изважда от мобилното устройство.

На видеоклипа се вижда, че извадената от смартфона батерия има 12 конектора, докато в стандартните се използват не повече от три. Акумулаторната батерия трябва да се постави в специалното устройство, което е доста масивно. Най-вероятно новото зареждане подава твърде високо напрежение, което не може да се подаде чрез трите линии на USB конектора, за да не възникнат проблеми с компонентите.

През 2015 година батериите, които могат да се изваждат и подменят, се използваха масово. Но ако технологията на Huawei наистина може да зарежда батериите до 48% само за 5 минути, производителите лесно могат да се завърнат към тази практика. Но този метод изглежда няма да може да се използва във водоустойчивите смартфони, понеже тяхната конструкция е по-особена.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари