Huawei представи EMUI 10.1

3
5921

Huawei представи новите възможности на своята нова версия на фирмения потребителски интерфейс EMUI. В EMUI 10.1 за първи път се предлагат технологии изцяло базирани на алгоритми с елементи на изкуствен интелект. ИИ вече е ключов елемент на една единна екосистема от взаимосвързани устройства.

Подобренията в интерфейса

В EMUI 10.1 при прелистване на екрана е въведен нов ефект: забавя се самата анимация, преди напълно да спре. Новият начин на работа е разработен в съответствие с най-новите изследвания за човешкото възприятие – анимацията се държи точно така, както очаква потребителят.

За да се появи страничния панел сега е достатъчно да се плъзне пръста от центъра към който и да е край на екрана. Приложенията от страничния панел могат да се преместват по екрана, за да се стартира многопрозоречен режим. Изображенията, текстовете и дори файловете могат да се прехвърлят от едно приложение към друго. Плаващ програмен прозорец дава възможност за изпълнение на базовите задачи, като например отговаряне на съобщенията, без да се налага да се отваря съответното приложение на цял екран. По този начин потребителят се фокусира върху конкретната работа, която върши в момента, без да си отвлича вниманието с търсене и стартиране на най-различни приложения.

Специален панел за управление на няколко устройства

Това е унифициран програмен прозорец, който позволява да се виждат всички достъпни за свързване устройства. За включване на конкретното устройство е достатъчно да се кликне върху неговата иконка. Този панел може да бъде извикан от произволен край на екрана и от него могат да се включват и изключват различните външни устройства, намиращи се наблизо, да се включи режима за работа с няколко екрана, да се настроят проекциите на екрана на смартфона и други. Това е истински център за управление на няколко устройства и може да препоръчва кое да бъде свързано. Така например, ако потребителят слуша музика с Huawei Music, а наблизо и в обхват се намира Huawei Sound X, то този център ще ви препоръча да прехвърлите музиката към смарт колонката.

Huawei MeeTime

Huawei MeeTime е универсално приложение за видеочат с поддръжката на Full HD резолюция и с вградени алгоритми за автоматично подобрение и настройка яркостта на изображението. Използват се нови алгоритми, които осигуряват плавна работа на видео връзката дори при нестабилен сигнал. Благодарение на новите технологии на Huawei е възможно включването на външни камери и на други производители, като например екшън камерата Drift.

Huawei Share

Huawei Share осигурява бърз обмен на файлове между устройствата на Huawei. Но сега освен смартфоните, таблетите и лаптопите на китайския технологичен гигант, поддържат се и устройствата на други производители. Така например, европейската компания Cewe е интегрирала Huawei Share в своите устройства за дистанционно разпечатване на снимки.

Работа с няколко екрана

В режима за работа с външни монитори са добавени нови възможности. Сега потребителите могат да включват много повече периферни устройства към Huawei MateBook, за да могат по-пълноценно да използват приложенията за смартфоните на Huawei. Добавена е възможност за осъществяване на аудио и видео обаждания, както и да се отговаря на тях чрез лаптопите на Huawei, веднага след задействането на този режим, който се включва от смартфона само с два клика. Новата технология позволява използването на камерата и микрофона на лаптопа така, сякаш те са директно включени към смартфона. Потребителите могат и да използват приложенията от лаптопа, за да отварят файловете и линковете от смартфона.

Celia

Гласовият помощник Celia излиза едновременно с EMUI 10.1. За да се активира виртуалния асистент е необходимо да се задържи бутонът за включване за около една секунда или пред микрофона да се произнесе кодовата фраза Hey Celia. Гласовият помощник може да помага в решаването на ежедневните задачи – Celia е толкова дълбоко интегрирана, че има достъп до всички хардуерни компоненти и до изкуствения интелект на съответното устройство, като по този начин може да разпознава обектите, да управлява възпроизвеждането на музиката, да изпраща съобщения, да пресмята калориите и още много други. Засега Celia поддържа английски, френски и испански езици и първоначално ще бъде достъпна във Великобритания, Франция, Испания, Мексико, Чили и Колумбия. Малко по-късно ще бъдат добавени допълнителни езици и EMUI 10.1 ще бъде разпространена и в други държави.

Cross-Device каталог за няколко устройства

Благодарение на съвместната система за запис и съхраняване на файловете, в едно и съща Cross-Device галерия са събрани всички потребителски медийни файлове от смартфоните и таблетите на Huawei, работещи под управлението на фирмения потребителски интерфейс EMUI 10.1, които са включени към една и съща Wi-Fi безжична мрежа и имат един и същ Huawei ID. Вградената функция за търсене във всички медийни файлове дава възможност да бъдат намерени необходимата снимка, клип или музикален трак независимо на кое устройство е записан търсения файл.

Достъпност

Фирменият потребителски интерфейс EMUI 10.1 излиза за над 30 модела смартфони на Huawei, включително за мобилните телефони от сериите Mate 30, Mate X и P30.


Huawei вече е сключил договори с Universal Music, Napster, Warner Music Group, Lionsgate, Universal, Paramount, Sony, News UK, The Times, The Sun и много други компании, създаващи съдържание. Китайският технологичен гигант сподели, че мобилните услуги HMS, които включват AppGallery, Huawei Video, Huawei Music и Huawei Wallet, вече имат над 400 милиона активни потребители от 170 държави.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари