fbpx
8.8 C
София

Huawei представи HarmonyOS 3.0 Developer Preview

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

По време на конференцията за разработчици Huawei Developer Conference 2021 китайският технологичен гигант Huawei анонсира първата предварителна версия на операционната система HarmonyOS 3.0 за програмисти и разработчици.

Да напомним, че HarmonyOS е новата фирмена операционна система, която китайският производител започна да използва вместо Android след налагането на санкциите от страна на САЩ и включването на Huawei в черния списък на американските власти. Корпорацията не съобщи какви са визуалните и функционални промени, навярно защото HarmonyOS 3.0 е в съвсем ранен етап на разработване. За сметка на това са направени немалки промени в ядрото, с което значително е нараснала нейната производителност. Информацията е на интернет изданието Huawei Central.

Според публикуваните официални данни, в сравнение с HarmonyOS 2.0 новата версия на операционната система на Huawei е с 50% по-бързо при откриване на разположените наблизо мобилни устройства, тя е със 100% по-добра при стриймване с HD качество и с 20% по-производителна при обмен на информация със сдвоено устройство.

Първата бета на операционната система HarmonyOS 3.0 Developer Preview ще бъде дадена на програмистите и разработчиците през първото тримесечие на следващата година. Първата стабилна версия се очаква най-рано през лятото.

Едновременно с това Huawei увери, че към днешен ден операционната система HarmonyOS 2.0 е инсталирана и работи в над 150 милиона различни устройства.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Иван
Иван
1 месец

Моднат Android Нищо Повече. USA така им го начукаха, че скоро няма изгледи да се оправят проблемите.
Лисва подръжката на Hrome Cast,Google Duo i Много други неща Смотани Китайци за разлика от другите Китайски Компании засега нямат проблеми с USA и Google Service & aplications!!

Kuzmanovv
Kuzmanovv
1 месец

Иване, как не те домързя (🤔❓) да сътвориш тези глупости … 🤷🏻‍♂️❓
За стилът на „коментарът=💩“ даже няма и да коментирам 🤦🏻‍♂️.

Нови ревюта

Подобни новини