Huawei

Huawei започна разпространението на финалната бета версия на мобилната операционната система Android 9.0 Pie за пет модела на своите смартфони. Това са P20 Pro, P20, Mate 10 Pro, Honor 10 и Honor V10. Информацията е на уеб-портала GizChina.

В момента се провеждат вътрешни тестове на новата версия на EMUI, базирана на Android 9.0 Pie. Участват и съвсем тесен кръг потребители. Всичко това означава, че съвсем скоро новата EMUI ще стане публична.

Huawei публикува съобщение във Weibo, че след успешното обновяване на флагманските смартфони, деветата версия на Android ще излезе за още няколко смартфона, но не уточни за кои точно.

Операционната система Android 9.0 Pie излезе на 9 август тази година. Първоначално бе предложено обновяване за смартфоните Google Pixel и Essential PH-1. Малко по-късно излязоха обновявания и за Nokia 7 Plus и Xiaomi Mi Mix 2S.

Android Pie е първата версия на Android, която има вградена на системно ниво поддръжка на прорези (максимум два) в екрана на смартфоните. Вместо стандартните три навигационни бутона сега е възможно използването на жестове. Друга характерна особеност на новата операционната система е функцията Digital Wellbeing (цифрово благополучие), показваща колко дълго използвате смартфона през деня и кои приложения използвате най-много.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари