Huawei: Продаваме по 100 хил. бройки от Mate X всеки месец

1
726

Сгъваемите телефони тепърва ще се развиват, но вече има огромен апетит към тях. Компанията Huawei е успяла да продаде 200 хиляди броя Mate X на китайските потребители за два месеца, предават от TechSpot. И това, въпреки че цената е по-висока от тази на конкурента Galaxy Fold и, че пазарът е ограничен.

Китайският гигант казва, че продава по около 100 хиляди бройки на месец, което не е никак лош старт. Все пак телефонът все още не е наличен извън Китай.

През 2019-та година Samsung продава много повече Galaxy Fold телефони. Устройството обаче е налично в САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Индия и Южна Корея. Внася се и в други страни от ЕС. Освен това, Samsung, за разлика от Huawei, няма проблеми с правата над Android и услугите на Google. Лесно е да се досетим какво можеше да се случи при равни условия между двете компании.

Корейците имат и още едно предимство

Те продават телефона си на цена от 2000 долара, докато Mate X струва близо 2400 долара. Слуховете сочат, че и двете компании се готвят да пуснат по-евтини версии на сгъваемите си устройства по време на MWC 2020 след няколко седмици. Има шанс Huawei скоро да реши проблемите си със САЩ. Ако това стане, съперничеството ще стане още по-интересно.

В състезанието ще се намеси и Motorola със своя Razr, който представлява различен тип сгъваем смартфон. Google също разработва сгъваеми телефони, но не бърза с пускането им на пазара. Вероятно компанията е повлияна от трудностите, които останалите производители срещат.

Прогнозите на анализаторите са, че към 2023-та година ще има продадени около 30 милиона сгъваеми телефони. Най-хубавото тепърва предстои.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Срещу наркотиците
Срещу наркотиците

И колко е продал Самсунг?