Huawei продаде 1 милион Ascend C8812 за 50 дни

0
90

Името Huawei Ascend C8812 може би е познато само на малка част от нашите читатели. И все пак, това е Android-смартфон, който е много популярен на китайския пазар.

Само за 50 дни, продажбите на този смартфон в Китай са достигнали повече от един милион бройки. Разбира се, в сравнение с успеха на смартфоните на Samsung и Apple, това не е толкова голям показател. А Huawei все още е твърде далеч от тези производители и такова сравнение ще бъде несериозно. Тук трябва да обърнем внимание, че Huawei Ascend C8812 се продава само в Китай, а появата му по другите страни вероятно ще увеличи продажбите.

Впрочем, показателят от 1 милион продадени смартфона Huawei Ascend C8812 за 50 дни е достатъчен за да може да се нарече този смартфон най-бързо продавания апарат от китайския мобилен оператор China Telecom, и счупи предишния рекорд на Huawei, който представи през миналата година смартфона Huawei C8650. Той достигна милионната си продажба в рамките на 60 дни. А много по-познатият ни смартфон Huawei C8500 постигна тези продажби само за 100 дни.

Huawei Ascend C8812 е снабден с 1 GHz процесор, 4-инчов капацитивен сензорен дисплей, базиран на IPS технологията и 4GB вътрешна памет. Въпреки не особено впечатляващите характеристики на смартфона, той е под управлението на операционната система Google Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари