Huawei разработва нова технология за бързо зареждане SuperCharge с мощност 20 W

0
566

Новото бързо зареждане ще бъде по-бавно от SuperCharge 2.0, но ще се поддържа от почти всички смартфони на китайската компания.

По време на презентацията на фаблета Mate 20 Pro компанията Huawei анонсира и второто поколение бързо зареждане SuperCharge с мощност 40 W. Според производителя, тази технология може да зареди акумулаторна батерия с капацитет 4200 mAh само за 60 минути. Но поради високата себестойност, използването на SuperCharge 2.0 е ограничено само в два модела смартфони – Mate 20 Pro и Honor Magic. Според сега появилата се неофициална информация, Honor подготвя друга технология за бързо зареждане, която ще се използва не само във флагманите, но и в смартфоните от среден клас.

Според това изтичане, китайската компания разработва нов тип зарядно с мощност 20 W, в което се използва двойно по-ниска сила на тока. Вместо 4 А, силата на тока е 2 А, като напрежението остава същото – 10 V. По този начин Huawei ще направи новия стандарт масов за своите мобилни устройства от средния ценови диапазон. Очаква се стандартът да бъде представен през 2019 година заедно с Huawei P30.

Технологията SuperCharge с мощност 20 W леко изпреварва 18 W зареждане Quick Charge 3.0 на Qualcomm, която се използва от много производители на смартфони.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за