Huawei се подиграха с iPhone 12

29
20865

Уеб изданието Gizchina цитира китайския интернет портал My Drivers, който съобщи, че по време на презентацията на флагманската серия Mate 40 генералният директор на Huawei в направлението за производство на потребителски стоки Ю Чендун е коментирал новите смартфони на Apple. Той е заявил, че новите iPhone 12 силно отстъпват на анонсираните флагмани на Huawei.

Ю Чендун подчертава, че в чипа Kirin 9000, който се използва в цялата фамилия смартфони Huawei Mate 40 Pro има 30% повече транзистори (15,4 милиарда) в сравнение с A14 Bionic, който се използва в iPhone 12. При това и двете SoC се произвеждат чрез най-съвременния 5 нанометров технологичен процес. Това позволява да се каже, че Kirin 9000 е по-производителен от A14 Bionic. Засега няма резултати от синтетичните тестове на Kirin 9000, но навярно това твърдение е истина.

Топ мениджърът напомня, че различните производители, включително и Huawei, са започнали да предлагат на пазара смартфони с поддръжката на 5G още през 2019 година, а Apple не само, че е изостанала от всички, но и поставя в своите айфони остарели модеми. които не осигуряват максималната скорост за обмен на данни. В новите смартфони на Huawei се използват собствени фирмени 5G модеми, които поддържат абсолютно всички диапазони на 5G стандарта.

В Huawei Mate 40 Pro и iPhone 12 Pro Max се използват екрани с почти еднакви размери (6,67 и 6,7 инча), но телефонът на Huawei е по-компактен.

4.1 9 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
29 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари