Huawei съобщи кога и на кои устройства ще се появи HarmonyOS

2
3221

Huawei обяви датата на излизането на стабилната версия на своята операционна система за смартфони. Китайският технологичен гигант съобщи в своя официален блог, че HarmonyOS трябва да излезе до края на първото тримесечие на тази година – тоест, до началото на месец април.

Според думите на изпълнителния директор на Huawei Consumer Business Group Ю Чендун, представеният тази седмица Mate X2 ще бъде един от първите смартфони, който ще получи мобилната ОС HarmonyOS. Освен това, новата операционна система ще бъде предварително инсталирана в смартфоните на флагманската серия Mate 50, презентацията на която е обявена за тази пролет. Очакванията са първоначално HarmonyOS да получат китайските версии на смартфоните, а след това ще бъде представена и глобалната версия, която няма да има поддръжката на онлайн услугите на Google.

На китайския технологичен гигант се наложи да създаде собствена мобилна операционна система заради американските санкции. От пролетта на 2019 година бизнесът на Huawei в САЩ бе силно ограничен – оттогава китайският производител няма право да купува американски компоненти за своите смартфони, да използва американски технологии и да получава лицензи за операционната система Android на Google.

Китайският технологичен гигант счита, че новата HarmonyOS 2.0 ще заинтересува и другите производители на мобилна електроника и миналия месец съобщи, че десетки брандове са започнали тестовете на HarmonyOS 2.0 и възнамеряват да я използват в своите в своите устройства.

3.3 9 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари