Huawei ще инсталира предварително най-популярните приложения в телефоните си

8
6509

Huawei обмисля предварителната инсталация на до 70 приложения на бъдещите си смартфони за международно предлагане. Така ще компенсират липсата на Google услуги, които не могат да прилагат в устройствата си.

Според Mobiltelefon.ru, Huawei може да започне зареждането на селекцията от приложения още тази година. В нея ще има най-популярните приложения от Play Store, както и алтернативи на приложенията, които са зависими от услугите на Google. Точният списък с приложения ще варира според региона, за който е предназначен телефона.

Говорим за алтернативи на приложения като YouTube и Google Maps. Докладът сочи, че компанията ще стартира своя видео услуга на име Huawei Video през март тази година. Това ще съвпадне с премиерата на P40 в същия месец.

Магазинът за приложения на Huawei, AppGallery, вече разполага с около 45 хиляди приложения

Това все още е много далеч от 3-те милиона на Google Play Store. Компанията трябва да се увери, че приложения като Spotify, Uber и прочие са налични. Huawei е в преговори с компании като TomTom (за предоставянето на алтернатива на Google Maps) и Yandex.

Източниците на Mobiltelefon.ru са посочили, че ще видим предварително зареждане на приложения за поне 9 модела в следващите четири месеца. Това трябва да включва устройства от среден клас с чипсетове Kirin 810 и Kirin 710. Възможно е да става въпрос за Huawei Y7p и P40 Lite E моделите.

Стратегията може да е по-различна за устройствата захранвани с Kirin 990, каквито трябва да са останалите от серията P40.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари