Huawei ще инсталира предварително най-популярните приложения в телефоните си

8
6384

Huawei обмисля предварителната инсталация на до 70 приложения на бъдещите си смартфони за международно предлагане. Така ще компенсират липсата на Google услуги, които не могат да прилагат в устройствата си.

Според Mobiltelefon.ru, Huawei може да започне зареждането на селекцията от приложения още тази година. В нея ще има най-популярните приложения от Play Store, както и алтернативи на приложенията, които са зависими от услугите на Google. Точният списък с приложения ще варира според региона, за който е предназначен телефона.

Говорим за алтернативи на приложения като YouTube и Google Maps. Докладът сочи, че компанията ще стартира своя видео услуга на име Huawei Video през март тази година. Това ще съвпадне с премиерата на P40 в същия месец.

Магазинът за приложения на Huawei, AppGallery, вече разполага с около 45 хиляди приложения

Това все още е много далеч от 3-те милиона на Google Play Store. Компанията трябва да се увери, че приложения като Spotify, Uber и прочие са налични. Huawei е в преговори с компании като TomTom (за предоставянето на алтернатива на Google Maps) и Yandex.

Източниците на Mobiltelefon.ru са посочили, че ще видим предварително зареждане на приложения за поне 9 модела в следващите четири месеца. Това трябва да включва устройства от среден клас с чипсетове Kirin 810 и Kirin 710. Възможно е да става въпрос за Huawei Y7p и P40 Lite E моделите.

Стратегията може да е по-различна за устройствата захранвани с Kirin 990, каквито трябва да са останалите от серията P40.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
5 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Спейсекс
Спейсекс

Bloatware galore!

Ебачев
Ебачев

Пак няма да е като вграденият и не-изтриваем bloat на Sammy. Те нямат равни. То не бяха галакси сторове, корейски чат програми, и други шитни по 80-100 МБ всяко….

Евлоги
Евлоги

И какво ще ги правя толкова много? и сега има много за триене.

Артьом
Артьом

Ако ти дадът да ги изтриеш….както си и със заключен буут……

Toto
Toto

То и сега можеш да триеш всичко което си поискаш да е със заключен Bootloader във Cmd със adb shell команди!

Сеприк0
Сеприк0

В коментара ти се крие една от основните причините мнозинството купувачи да предпочитат iOS и iPhonе. Но тя сякаш е невидима за мнозинството фенове на андроид, винаги съм се чудил защо е така..

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Не съм фен на 3часа батерия да, цял ден ми звучи по приемливо, част от мнозинството ти го казва, което говори по телефона, чати си, коментира вашите пресилени коментари, преглежда „новини“ и слуша от време на време по 1-2 часа от нета музика. И да, всички камери са ми еднакви. Ако случайно почнеш там да философстваш. И телефона не зацепва ли в странен екран, го приемам за 2-3 сек. зареждане (както беше на стария ми телефон от 2010, без проблем(на 8-10г., модели, може да ми спориш, ок)).

pix3l
pix3l

Можеш, ама дръжки. В момента, в който върнеш фабричните настройки, приложението пак ще е там. Пакетите няма да бъдат изтрите и няма да се освободи място в паметта.