fbpx
3.8 C
София

Huawei ще предоставя HarmonyOS и на другите производители на смартфони

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Във връзка с действащата забрана за използване на онлайн услугите на Google в своите смартфони Huawei активно разработва и внедрява операционната система HarmonyOS, която е алтернатива на американския „зелен робот“. Съвсем скоро примерът на китайския технологичен гигант може да бъде последван и от други брандове, понеже Huawei обяви готовността си да споделя своята мобилна операционна система със своите китайски партньори.

Генералният директор на бизнес отдела на Huawei Ричард Ю заяви, че неговата компания е готова да предостави необходимите лицензи на всички производители на смартфони, които не са получили сертификати от Google. Това означава, че ако инсталирането на GMS и Google Play се окаже невъзможно на мобилните устройства на които и да било други китайски производители, Huawei ще им осигури достъп до HarmonyOS и екосистемата HMS.

Освен това топ мениджърът отбеляза, че Huawei е състояние да поддържа всички китайски производители, пожелали да използват неговата операционна система HarmonyOS на своите устройства. Именно по този начин китайският технологичен гигант възнмерява да се избави от зависимостта си от онлайн услугите на Google.

Според публикуваната досега информация, HarmonyOS се базира на гъвкаво микроядро, което е съвместимо с огромен брой чипове, като по този начин тази мобилна операционна система е изключително универсална. Именно върху това работят към днешен ден повечето специалисти на Huawei, които възнамеряват не само да предлагат нови флагмански смартфони, но и да предоставят достъп до HMS на различните китайски компании.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини