Huawei Mate X е все по-близо до пускането на пазара. Вече знаем, че датата на началото на продажбите на първия сгъваем смартфон на китайския мобилен концерн е определена за някога през октомври или ноември, и че ще идва с флагманския чипсет на компанията Kirin 980, като заедно с потвърждаването на тези данни, изпълнителният директор на Huawei разкри още една информация за предстоящия смартфон.

На брифинг пред репортери на IFA 2019, стана ясно, че Huawei ще пусне две версии на Mate X. Първата, която ще бъде налична, очевидно ще бъде оригиналният Mate X, който видяхме през февруари на Световния мобилен конгрес MWC през февруари тази година, който идва с флагманския чипсет на Huawei Kirin 980.

Телефонът би трябвало да е доста мощен, но Huawei представи също на IFA 2019 и още по-висок модел процесор – най-новия Kirin 990, като първите устройства с него ще бъдат предстоящите Mate 30, които би трябвало да видим на 19-ти септември. Samsung също надгради своя Galaxy Fold с по-нов модел чип, точно преди представянето му на IFA, и това накара Huawei да реагира, като представи втора версия на сгъваемия смартфон Mate X, която ще бъде захранвана от Kirin 990.

На финалата права

Това ще рече, че би било удачно за всички, които планират да закупят Huawei Mate X да изчакат новата, по-мощна версия на устройството.

Kirin 990 идва с вградена пълна 5G поддръжка, а през февруари Huawei съобщи, че Mate X ще дойде с 5G модем, така че и двете версии на сгъваемия флагман ще поддържат петото поколение безжични клетъчни мрежи.

Освен в Mate 30 през септември, Huawei ще анонсира Kirin 990 и в Huawei P40, през следващата година.

Компанията вероятно е готова да представи първата версия на Mate X още през октомври. Това съответства на предишното изявление на Huawei, в което продуктовият мениджър на компанията каза, че първият смартфон със сгъваем дисплей ще бъде представен в третото или четвъртото тримесечие на 2019 година. При всички положение, Mate X е почти тук и очакваме да го видим в интервала от септември до ноември.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Хасан Буран инг Гюзел
Хасан Буран инг Гюзел

Ако работи, батерията държи и няма черта по средата – веднага!

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Ще взема от двата по два – за всеки случай ☺. Точно имам една излишна гарсониера 😀 .

Мартин
Мартин

Имам само един въпрос,за какво се използва това нещо ?

the professor
the professor

за да се сгъва… но не мисля че ще е готово тази кодина, въпреки писаниците… не знам и колко ще се купува – без горила глаз и без каквото и да е стъкло мисля, че бързо ще се надраска…