Китайският технологичен гигант Huawei, се готви да представи следващия процесор собствено производство Kirin 990 на събитието IFA 2019 в Берлин, на 6-ти септември.

Подобно на Kirin 980, чипът ще има 5G поддръжка и ще е произведен по 7nm технологичен процес. Новият Kirin 990 ще видим за първи път в следващите смартфони от серията Mate. Към момента се знае много малко за него, но очакванията са да бъде еквивалентен на конкурентните процесори на Qualcomm и Samsung Exynos.

Съдейки по доклад в руският уеб сайт Hi-Tech, който цитира директора по софтуерни разработки на Huaewei, Wang Chenglu, Huawei планира да въведе процесора в Mate 30 и Mate 30 Pro, чието представяне се очаква на 19-ти септември. Единственото, което знам за сега, е че от новия процесор се очаква много добра оптимизация на енергийния разход и висока икономичност.

В докладът също се казва, че първите смартфони с Kirin 990 ще работят с EMUI10 базирана на Anroid Q, но въпреки това вероятно ще липсват или няма да са активирани по подразбиране услугите и приложенията на Googlе, заради конфликтът със забраната на американски компании да работят с Huawei.

Очаква се също предстоящият сгъваем модел на Huawei Mate X също да бъде с Kirin 990.

Harmony OS

Наскоро компанията представи своя мобилна операционна система, която би трябвало да бъде алтернатива на Android, наречена Harmony OS. Предполагаше се, че новата операционна система ще бъде налична в следващите модели на компанията, но обяви, че до края на годината няма да има възможност да покаже смартфони с Harmony OS.

Информацията идва директно от пресцентъра на компанията. Собствената операционна система остава като план Б, вслучай че стане напълно невъзможна работата с Android на Google, поради влошаване на политическия климат и отношенията между САЩ и Китай. Новата система на Huawei, ще влезе в употреба, само ако Google забрани работата с ключови приложения и услуги под Android като Play Store, Maps и други.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Борис
Борис

Първите 2 споменавания моделите са разменени- 980 и 990- моля поправете го.
Ако може и още технически данни- кортекс, честота и др.
Благодаря