Huawei ще продължи да работи с Qualcomm въпреки санкциите, но ще трябва да заплати $1,8 милиарда

0
1038

Китайският технологичен гигант Huawei и американският производител на чипове Qualcomm сложиха край на своя стар спор относно лицензирането на технологиите на Qualcomm. И двете компании намериха решение на този проблем и подписаха дългосрочно споразумение. Въпреки непрекъснато нарастващото напрежение между САЩ и Китай, Qualcomm и Huawei успяха да постигнат компромис: Huawei трябва да заплати на Qualcomm $1,8 милиарда за погасяването на неплатените лицензни суми. Но това споразумение позволява на китайския производител да използва технологиите на американската Qualcomm.

Тези парични средства значително ще увеличат доходите на Qualcomm за четвъртото тримесечие на тази година и приходите ще бъдат много по-високи от прогнозите на Уолстрийт. След появата на тази информация, акциите на Qualcomm веднага скочиха с 13%.

Сключеният договор между двете страни не е свързан с чиповете на Qualcomm и забраната действа както преди. Новото споразумение дава възможност на Huawei да използва безжичните технологии на американската компания.

Очакваната и вече коригирана печалба на Qualcomm за Q4/2020 нарасна от $1,05 на $1,2 долара на една акция. Доходът за четвъртото тримесечие също е променен от $7,2 милиарда на $8,1 милиарда благодарение на договорените $1,8 милиарда от Huawei.

Но третото тримесечие на тази година няма да е особено успешно за Qualcomm. COVID-19 пандемията и намалелите продажби на смартфони се отразиха и на продажбите на Qualcomm.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари