Huawei ще произвежда част от своите смартфони в Индия

0
80

Reuters съобщи, че през месец октомври тази година Huawei започва производството на смартфони в Индия. Това със сигурност ще помогне на китайския гигант да стъпи на индийския пазар, който е третият по обем пазар на мобилна техника в целия свят и към него е насочено вниманието на всички производители на смартфони и друга мобилна електроника.

 

Заводът ще бъде разположен в град Ченай, южна Индия, а производството ще се осъществява от Flextronics International Ltd. Индия има политика за привличане на чуждестранни производители в държавата, в рамките на която в индийските заводи трябва да работят индийци и техническото обслужване да е индийско. Huawei чака 19 месеца докато получи лиценз за работа в страната.

Ръководителят на индийското представителство на Huawei каза, че неговата компания вярва в ръста на индийския пазар за смартфони и възнамерява да увеличава своето присъствие. Според изследване на Cisco, през 2015 година в Индия е имало 798 милиона потребители, които през 2020 година се очаква да достигнат 990 милиона. Но засега повечето устройства се импортират от Китай и Тайван, а това оскъпява продукцията.

Huawei обеща до края на тази година да произведе в Индия до 3 милиона смартфона. Осен строежа на заводите, специално внимание ще бъде отделено на логистиката и на сервиза на тези смартфони.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари