В началото на ноември на пазара излезе iPhone X с редица потресаващи възможности: безрамков 5,8-инчов OLED екран, двойна основна камера с вертикално разположени сензори, лицевия скенер Face ID, анимираните емотикони Animoji и управление с жестове. Но анонсираният преди няколко часа бюджетен Huawei Honor V10 шокира потребителите, понеже е по-добър от iPhone X в една от неговите най-важни функции.

Huawei е вградил в своя флагмански смартфон Honor V10 пълноценен лицев скенер, създаващ 3D модела на външността на неговия притежател. В камерите TrueDepth на iPhone X се използва лазер, регистриращ движението на лицето. В китайския флагман се използва специална камера с няколко фотосензора. Тя създава обемно изображение на лицето, което се преобразува в пълноценен 3D модел.

Huawei заяви, че благодарение на тази технология, Honor V10 много по-добре разпознава лицата в сравнение с iPhone X. По време на демонстрацията, на двата телефона бяха показани Animoji. Оказа се, че Huawei Honor V10 по-добре повтаря израженията и мимиките – например, когато човекът показва езика си, анимираният емотикон прави същото, докато Animoji на Apple не може да направи това.

Специално за лицевия скенер дизайнерите на Huawei са създали няколко десетки емоджита, които са нарисувани много по-добре от Animoji в iPhone X. В крайна сметка се оказа, че смартфонът на Huawei по-добре разпознава лицата от айфона на Apple.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари