Huawei Mate 20 е най-автономният флагмански смартфон за 2018 година

3
1638

Популярният уеб ресурс PhoneArena обяви, че Android смартфонът на 2018 година с най-дълга автономна работа е флагманът Mate 20 на китайската компания Huawei. Този телефон работи 14,5 часа с едно зареждане. По този показател Huawei Mate 20 с почти една четвърт превъзхожда iPhone XR, който в този рейтинг се намира на второ място.

Да си припомним, че захранването на флагманския смартфон Huawei Mate 20 се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 4000 mAh. Има редица смартфони с по-мощни батерии, но Mate 20 работи по-дълго.

Основната причина за дългата автономна работа на Huawei Mate 20 е използваната система-върху-чипа Kirin 980, произвеждана чрез 7 нанометров технологичен процес. Това е най-икономичната SoC, използвана в Android смартфон. Няма как да не отбележим и алгоритмите с елементи на изкуствен интелект, които контролират консумацията на електрическа енергия.

И още, хардуерът и софтуерът на този смартфон са оптимизирани един за друг, като се появи информация, че в това отношение Huawei вече превъзхожда Apple.

Huawei Mate 20 бе представен през месец октомври тази година. Смартфонът е оборудван с 6,53-инчов дисплей с резолюция 2244х1080 пиксела, SoC Kirin 980, 6 GB оперативна памет и перфектна оптика.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Жоро
Жоро

Интересно има няколко китайски телефона с голями батерии 10000mAh , примерно homtom HT70 на сайта му дават време за разговори 63h .Би било хубаво да сравняват и такива телефони.При това спецификациите му са прилични.

Gabon
Gabon

И кое му е прилично в спецификациите? Всъщност, да кажа какво не е – всичко (освен батерията). Нито е с нов Андроид, нито е към Андроид Уан, мързи ме да отворя таб, ама 99% шанс да нямат лиценз за Андроид. Дисплей, размер – под всякаква критика. За чипът направен на 28nm технологичен процес – хептен без коментар. Така един колега сравняваше едно Doogee с 5000mah с Галакси J5 с 2700mAh. Догито приличаше на нормален телефон с 2000mAh.

Кимченуй
Кимченуй

Те са в тестовете на пауърбанк ?