Huawei Mate 20 Pro се оказа верен помощник за вашата диета

6
1760

Няма как да не сте разбрали, че тази седмица се състоя премиерата на един от най-интересните смартфони, представени на пазара през 2018-а. Huawei Mate 20 Pro идва при нас с много нови технологии, редица подобрения в характеристиките, спрямо предходния модел и съвсем скоро ще е в България.

Наред с чисто техническите характеристики, които по принцип впечатляват много, едно от първите много интересни неща, които видяхме по време на нашия тест е възможността чрез Mate 20 Pro да изчислявате сами калориите на всичко което мислите да хапвате, при това само като насочите камерата към него.

 

За мен още по-впечатляващо бе, че телефонът разпозна дори бира и смятайки количеството и също сметна колко калории е.

Извинявам се на тези от вас, които четат това, докато са гладни, но нямаше как да не снимаме и стека, който се оказа над 2000 калории

Любопитен бе и опита и вече изяден на половина хамбургер – софтуерът отново сработи.
При това давайки доста разумен резултат – по-малко отколкото за цял хамбургер. Разбира се – всички тези цифри са приблизителни, но много близки и според мен дори по-реални до тези, давани от калкулаторите, които повечето хора на диета се опитват да използват.

Вграденият в софтуера на камерата сървис – Azumio е с отворено API и може би някой ден ще го видим и в други апарати – за сега обаче работи перфектно само в Huawei Mate 20 Pro.

Всичко това се получава благодарение на сложен алгоритъм, камерата, както и Kirin 980 и изкуствения интелект на телефона. Резултатът е – доста точен резултат, получен буквално за няколко секунди.

Но едно от наистина впечатляващите неща  в модела наистина е камерата.

Надграждайки върху стандартите, постигнати от камерата на серията P20, Mate 20 прибавя към своята камера едно интересно нововъведение – 16-милиметровите широкоъгълни обективи на Leica, придаващи триизмерен ефект на снимките, като по този начин ги превръщат в истински шедьоври. Новата камера е способна да осъществява и макро фотография, т.е, да прави ясни и фокусирани снимки на обекти, разположени само на 2,5 см от нея. Това, заедно с широкоъгълния обектив, превръща тройната камера Leica на серията Mate 20 в истинско явление в света на мобилната фотография. Конфигурацията на Mate 20 Pro е съставена от 40МР главна камера, 20МР широкоъгълна камера и 8МР телефото камера. Трите заедно постигат ефекта на 16-270 мм обектив, като това им позволява да се доближат още повече по качество до професионалните камери.

Изкуственият интелект на серията Mate 20 предлага специален „Кино“ режим на камерата. Благодарение на него потребителите могат да регулират оттенъците, наситеността и яркостта на цветовете и по този начин напълно да променят тона на изображението. Режимът има няколко различни типа настройки, сред които Fresh, Suspense, Vintage и Background Blur. С режима „Кино“ можете също така умишлено да намалявате наситеността на цветовете в изображението. Изкуственият интелект на Mate 20 предлага и “Portrait Color” видео режим, който може да изолира човешките фигури и да разфокусира цветовете на околните обекти, като по този начин акцентира върху хората на снимката. Функцията на изкуствения интелект „Spotlight Reel” автоматично идентифицира видеоклипове с обща тематика и генерира 10-секунден монтаж от техните най-силни моменти.

Серията Huawei Mate 20 поддържа директно заснемане на снимки и видео в съотношение 21:9, което в сравнение със стандартното съотношение 16:9 предлага по-широка и въздействаща перспектива, която може да се използва за създаване на артистични кино ефекти.

Вграденият в екрана сензор за пръстови отпечатъци на Huawei Mate 20 RS е с по-висока чувствителност, което позволява бързата и лесна работа със смартфона. На дисплея се появява известие всеки път, когато пръстът ви се задържи върху сензора. Щом процесът по автентификация бъде завършен, известието ще се минимизира на заден план.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
Rеvolution115PraskoМирославБои Бай Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Prasko
Prasko

Странно имамбаялдъта ми я разпозна като шуши

Бои Бай
Бои Бай

Много верни си познава, Айфона на колегата го разпозна като „храна“ за балъци (вид риба), нямам думи просто. Работи перфектно, шапка свалям.

Prasko
Prasko

Даааа и аз като видях снимките разбрах че работи перфектно ти май си от онзи вид риба

Мирослав
Мирослав

Това е много удобна функция, защото до сега за да спазваш определен хранителен режим основан на приетите калории, трябваше човек да ходи навсякъде с кантар и калкулатор!

115
115

ти ако си стигнал до там да си мериш храната с кантар, значи много си го закъсал

Rеvolution
Rеvolution

Ако снимам новогодишната капама телефона сигурно ще зацикли и изключи, out-of-bound exception на брояча за калории 😉