Huawei Mate 30 Pro идва в Европа този месец

12
4097

Huawei напомни за лидерската си позиция тази година, като представи най-новия си авангарден флагман Mate 30 само дни след като Apple излезе на сцената, за да обяви iPhone 11. Mate 30 беше официално представен само ден преди iPhone 11 да тръгне по магазините, но телефонът дойде със сериозен „недостатък“ – липсата на официалните приложения на Google, причинена от забраната в САЩ.

И въпреки че пресконференцията на Huawei за серията Mate 30 се състоя доста по-рано от очакваното, нейният флагман от края на 2019 г., все още не е завзел магазините на някои от най-важните пазари за Huawei. Европейските фенове на концерна, скоро ще могат да закупят Mate 30 Pro и обикновения Mate 30, стига те да са готови да загърбят познатите услуги на Google, в името на блестящите хардуерни характеристики и дизайн, които са готови да предложат Mate 30.

Когато Huawei представи Mate 30 миналия месец, заедно с европейските цени, предположихме, че телефоните скоро ще навлязат на основните пазари в Европейския съюз – пазари, на които Huawei продава все по-голям брой смартфони през последните години. Това обаче не беше така и Huawei все още не са обявили датите за пускане в ЕС.

Източници от Китай обаче уведомяват TechGarage, че предстои старт на продажбите в региона, като 15 ноември вероятно е датата, на която Mate 30 и Mate 30 Pro ще дебютират на европейските пазари.

Държави, в които телефоните ще стартират, включват Франция, Германия, Италия, Испания, Швейцария и Великобритания.

По-евтиният Mate 30 (8GB RAM/ 128 GB ROM) ще струва 799 евро в региона, докато Mate 30 Pro (8GB RAM / 256 GB ROM) е на цена 1 099 евро. 5G версията на Pro ще струва със 100 евро повече. Телефоните ще бъдат трудни за намиране в САЩ, където само няколко търговци на дребно ще продават апаратите. Но американските фенове на Huawei винаги ще могат да закупят апарат от Европа, след като Huawei стартира продажбите в региона.

Да припомним отново, в случай че някой е пропуснал – Mate 30 и Mate 30 Pro са блестящи смартфони с отлични хардуерни характеристики, камери, дисплей и външен вид, но уви се доставят без Google Maps, YouTube, Gmail и всички останали приложения на Google. И засега няма официален начин да ги инсталирате, вслучай че закупите такова устройство. Вариантите пред потребителите са да използват несертифицирани методи – алтернативни версии на приложенията и прочее. Затова имайте предвид тези неща, когато обмисляте дали да закупите Mate 30.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
6 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Icccoo
Icccoo

Супер, нямам търпение да дам 1500+ лева за телефон без Google приложения!

Мирослав
Мирослав

Ти женен ли си за Google приложенията?

Аз не мога да се оттърва от тях.

assa
assa

Винаги може да си ги инсталираш ако искаш, както си инсталираш всяко едно приложение.

pix3l
pix3l

Ти можеш, ама кой ще ти гарантира, че някой не е пипнал Google Play services преди това? 😂

Кьорав кон
Кьорав кон

Оляхте се да я защитавате и хвалите тази китайска патодия на телефон! Преди време като видите „made in China“ и бягате на далеч, сега промяна в качеството им НЯМА, но си давате патите за глупостите им. Маркетинговите им номера край нямат, явно са наели хора от епъл за дс ви промият мозъците, че продават продукт, които е най-най. Дори цените им са вече като на епъл, а порше дизайна им ги минава 2 пъти ценово. И за какво? Китайски имидж? Я се съвземете малко!

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Бот си, от незнайна марка юбик, през алкател, ксайоми, след това самсунг, нокиа, сони, епъл и до блекбери стигнах, ама по-добре направен (солиден на огъване, като блекбери и пъти по-добър софтуеър от чист андроид или на някой друга марка манджата), вече 3-та година, без да имам проблем, няма как да ти повярвам и да си кажа, бе да, ще сменя марката. Като оставим на страна това, че са шпиони, ако самсунг, епъл и блекбери не бяха на същия влак, може би щях да се примиря с друга марка, ама нямат шанс пред хухито, моето жигули! Рекламата е прекалена, само за… Виж още »

Иво
Иво

Пародия ти е смотаната тиква празна ползвай си шитфона и не говори простотии

Ozzy
Ozzy

Чист СПАМ

Таро
Таро

Най-доброто за момента! Цели държави се включиха да потапят тази марка, но е очебийно, че това са най-добрите продукти на пазара сега. Хора, с хиляда лева заплата няма смисъл да коментират мейт 30про! Те не са в таргет групата на модела, за тях има самсунг а50. Произведен във Виетнам! Държава, символ за качество, не като Китай:))

Срещу наркотиците
Срещу наркотиците

Кой ползва Гугъл приложенията? За картите съм съгласен, ама за другите не са нужни. Не стига,че не ползвам приложението на Гугъл ами не мога и да го махна!

Миме
Миме

Факт е, че Android проби пазара с многото си и безплатни приложения. Липсата му в окомплектовката на премиум телефон е сериозен недостатък. Надявам се, че Android ще пуснат на пазара за софтуер лиценз за ОС. От това ще спечелят и двете компании, и потребителите (а е възможно в закупения Android да няма толкова реклами).

Станислав
Станислав

Ама МНОГО се кефя, че недостатък е сложен в кавички!