Huawei Mate 30 Pro се очаква да има 90 Hz дисплей

1
966

Първите данни за предполагаемите технически характеристики на смартфона Huawei Mate 30 Pro се появиха миналия месец. Тогава изтече информация, че телефонът ще има голям 6,71-инчов AMOLED дисплей. Днес китайските медии съобщиха нови данни за дизайна на смартфона. Но освен нови рендери се появи и информация, че Huawei Mate 30 Pro ще бъде първото устройство на този бранд с висока кадрова честота на екрана.

Честотата от 90 Hz ще осигури значително по-плавно изображение в сравнение с Mate 20 Pro или актуалния сега флагман P30 Pro, като в тези два смартфона се използват дисплеи с честота 60 Hz. Към днешен ден единственият смартфон с кадрова честота 90 Hz, който не е геймърски, е OnePlus 7 Pro. Интересното при този телефон е, че той автоматично преминава към 60 Hz режим при стартирането на някои приложения, като например за работа с камерата.

Според изтеклата към днешен ден информация, камерата на устройството ще има 5х оптичен зум и 50х цифров зум. И още, Huawei Mate 30 Pro ще се базира на системата върху чипа от ново поколение Kirin 985 на HiSilicon в съчетание с модема Balong 5000 за 5G мобилните мрежи. Уеб сайтът GizmoChina съобщи, че мобилното устройство ще има 6, 8 или 12 GB оперативна памет.

Акумулаторната батерия на новия смартфон е мощна, с капацитет 4200 mAh с поддръжката на технология за бързо зареждане. Очаква се Mate 30 и 30 Pro да бъдат представени през четвъртото тримесечие на тази година.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Меди
Меди

А OS каква ще е