Huawei Mate 40 Pro+ е новият лидер по качество на мобилната фотография

5
3052

Лабораторията DxOMark обнови своя рейтинг на смартфоните с най добри камери. Новият лидер е представеният наскоро Huawei Mate 40 Pro+. Второто място е на по-младшият модел Mate 40 Pro, който слезе с една позиция надолу.

Както се очакваше, специалистите на DxOMark останаха много доволни от камерата на Huawei Mate 40 Pro+ и обърнаха специално внимание върху широкия динамичен диапазон при почти всякаква осветеност на сцената, коректните и верни цветове и правилният баланс на бялото при правенето на снимки както навън, така и в помещенията. Експертите харесаха много високата детайлност, бързата и стабилна работа на системата за автоматично фокусиране и крайно ниското ниво на цветен шум, включително и при използването на сензора със свръхширокоъгълна оптика.

От отрицателните моменти експертите на DxOMark посочиха малката дълбочина на рязкост, появата на случайни артефакти и възникващите понякога сривове при фокусиране върху обектите. Освен това, когато се използва помощта на алгоритмите с елементи на изкуствен интелект, обектите на снимките изглеждат леко неестествени в сравнение с реалния живот, а при заснемането на видеа при слаба осветеност понякога се забелязват разлики в детайлността на видеокадрите,

В топ-10 рейтинга на DxOMark са включени флагманските смартфони на компаниите Huawei, Xiaomi, Apple, Vivo, Oppo и Samsung. Продукцията на Huawei заема първите две, както и 11-тото място на тази престижна класация.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари