Huawei Mate X може да бъде оборудван с чип Kirin 990

0
547

Със сигурност има предимства и можеш да се хвалиш, ако си първи в дадена област. Има обаче и ползи от това да направиш една крачка назад. Дали Samsung неволно не спаси от главоболия Huawei? По-точно главоболия с тестването на материалите и дизайна на сгъваемите телефони.

Сега, когато става ясно, че премиерата на Huawei Mate X ще се отложи за по-късно през годината, устройството може да използва бъдещия Kirin 990 чипсет.

За този процесор се говори от миналата година. Очаква се това да е флагмана от следващото поколение на компанията. Huawei P30 бе пуснат с Kirin 980, а за Mate 30 Pro се очаква да бъде с Kirin 985.

Не се знае кой знае какво за Kirin 990, но това може да не е единствената промяна в сгъваемия смартфон. Очаква се да наследи четворната камера на P30 Pro, която ще даде още едно предимство на устройството със своя RYYB сензор. До излизането на Galaxy Note 10 5G, Huawei беше на върха на DxOMark класацията с тази конфигурация на камерата.

Най-интересното разбира се остава да разберем какво са направили от Huawei, за да подобрят сгъващия механизъм

Според източник на GadgetMatch, Huawei използва решение, което играе ролята на нещо като протектор за екрана, който да покрива чувствителната част на матрицата, която е открита през цялото време. Бутонът за разгъване на устройството е изравнен с корпуса, за да се предотвратят инцидентни активирания на механизма.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за