Huawei Mate Xs ще бъде по-малък и евтин от Mate X

0
473

Знаем, че Huawei работи върху нов сгъваем смартфон наречен Huawei Mate Xs, но сеща чуваме информация, че той може да е по-евтин от оригиналния Mate X.

Информацията идва според източници на веригата за продажба на мобилни устройства на дребно Yesky, която има китайски произход и е често срещано име в новините от света на смартфоните. В слуховете се казва, че уникалният сгъваем екран на устройството от плексиглас вече е по-лесен за производство, като по този начин се намалява себестойността на устройството и респективно пазарната цена за потребителя.

В докладът обаче се споменава, че не е сигурно дали намаляването на производствения разход ще означава и по-ниска цена за потребителите, но имайки предвид колко скъпи са повечето сгъваеми телефони, определено ли имало смисъл Huawei да намали цените, когато и където е възможно, за да направи сгъваемите устройства достояние на малко повече хора и да предложи една идея по-достъпни цени.

Междувременно MyDrivers, друг китайски сайт за технологични новини, привидно позовавайки се на същите източници, добавя, че размерът на тялото на Mate Xs ще бъде по-малък от този на оригиналния Mate X. Въпреки това, анализатори опровергават тези слухове като подсказват, че екранът може да остане със същия размер (около осем инча), така че е възможно това да бъде постигнато с намаляване на рамките около дисплея и увеличаване на съотношението между екрана и предния панел.

Източници твърдят също, че Huawei Mate Xs ще бъде по-издържлив от предшественика си и казват, че вторият сгъваем смартфон на Huawei ще стане факт през втората половина на 2020 година.

Очаквайте скоро, но вероятно не навсякъде

Що се отнася до това кога ще можете да закупите Mate Xs, източниците отново заявяват, че продажбите ще стартират през март, поне на територията на Китай. От Huawei обичат месец март като идеален за представяне на нови продукти, макар че според други е възможно анонсът да се състои и в рамките на конгреса MWC 2020 в края на февруари.

Както винаги, трябва да приемете тези твърдения с необходимата доза съмнение. Ако Huawei направи следващото си сгъваемо устройство по-малко, по-мощно и по-евтино, това може да го направи пряк конкурент на Samsung Galaxy Fold 2, за който вече е известно, че ще бъде представен на 11 февруари на специално Unpacked събитие в Сан Франциско, заедно със Samsung Galaxy S11.

Разбира се, търговската забрана над Huawei все още е в сила и моделът на Samsung най-малкото ще има едно неконкурентно преимущество. Другият аспект е софтуера – Huawei не може да използва услугите на Google в своите продукти, тъй като седалището на Google е базирано в Америка, а китайският технологичен концерн няма право да прави бизнес с американски компании.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари