Huawei Mate Xs ще бъде представен на MWC 2020

1
788

През месец октомври тази година Huawei анонсира своя сгъваем смартфон с гъвкав екран Mate X, като едновременно с това обяви плановете си да представи усъвършенстваната версия Mate Xs на новия мобилен телефон през първото тримесечие на 2020 година.

Пред журналисти на уеб изданието FrAndroid генералният директор на Huawei Consumer Business Ю Чендун потвърди, че обновената версия на сгъваемия смартфон ще бъде показна по време на събитието MWC 2020, което ще протече в Барселона от 24-ти до 27-май следващата година.

Топ-мениджърът добави, че новият сгъваем телефон ще бъде по-отзивчив, ще има по-добра гъвкава матрица, нов шарнир и нова система върху чипа. Всъщност вече е известно, че новият сгъваем смартфон ще се базира на фирмения чип Kirin 990 5G, с който телефонът ще може да работи с мобилните мрежи от пето поколение.

Ю Чендун каза още, че Huawei възнамерява да продава своите сгъваеми смартфони с гъвкав дисплей и в Европа, но не уточни, дали това ще бъде Mate X или новият модел Mate Xs. Известно е също, че този мобилен телефон няма да поддържа онлайн услугите на Google. Освен това Ю Чендун допълни, че Huawei усилено работи върху създаването на нов по-лек и по-тънък сгъваем смартфон от всички съществуващи подобни мобилни устройства на пазара.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари